Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos eksportas pasiekė žemiausią lygį per 10 metų

Japonijos eksporto apimtys sausį, palyginti su praeitų metų sausiu, sumažėjo 45,7 proc. ir pasiekė žemiausią lygį per dešimtmetį, praneša BBC.

Užsienio prekybos balansas buvo neigiamas ir siekė 952,6 mlrd. jenų (9,9 mlrd.dol.) bei yra didžiausias nuo 1980 m.

Japoniškų automobilių paklausa krito net 69 proc.

Prekyba elektronikos ir kitomis prekėmis taip pat gerokai sumažėjo, taip dar labiau gilindama Japonijoje recesiją.

„Japonija yra itin pažeidžiama, kadangi prekyba yra labai svarbi šalies ekonomikai“, – per savo vizitą Tokijuje teigė Pascal Lamy, Pasaulio prekybos organizacijos vadovas.

Japonijos eksportas į JAV, kur pirmiausia prasidėjo ekonomikos nuosmukis, sausį sumažėjo 53 proc., o į Europos Sąjungą – 47 proc.

Eksporto apimtys į Azijos šalis krito tiek pat, kiek ir į ES – 47 proc., o į Kiniją – 45 proc. Tai rodo, kad net tokios valstybės kaip Kinija, neseniai rodžiusios augimą, rinka traukiasi.

Praėjusią savaitę vyriausybė pranešė, kad Japonijos ekonomika yra rimčiausioje padėtyje nuo pat Antrojo pasaulinio karo, kadangi ketvirtą 2008 m. ketvirtį buvo užfiksuotas 12,7 proc. BVP mažėjimas-didžiausias kritimas per beveik 35 metus.

Kita vertus, Japonijos vyriausybė aktyviai ragina parlamentą priimti skatinimo planą, kurio viena iš dalių yra bent 130 dol. parama kiekvienam mokesčių mokėtojui. Tačiau praktiškai tą padaryti bus gana sunku dėl premjero Taro Aso nepopuliarumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius