Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos Fukušimos jėgainėje užfiksuotas rekordinis radiacijos lygis

Per drebėjimą ir cunamį pavasarį smarkiai apgadintos Japonijos Fukušimos 1-osios atominės elektrinės operatorė bendrovė TEPCO („Tokyo Electric Power Co.“)paskelbė, kad užregistravo 10 tūkst. milisivertų per valandą radiacijos lygį virš jėgainės. Tai – didžiausias rodiklis nuo katastrofos kovo 11 dieną, praneša Japonijos žiniasklaidos priemonės.
Fukušima-1 elektrinė
Fukušima-1 elektrinė / „Scanpix“ nuotr.

„TEPCO darbuotojai pirmadienį užregistravo labai aukštą radiacijos lygį šalia vamzdžių tunelio, esančio tarp pirmojo ir antrojo energetinių blokų, dugne“, – informavo televizijos kompanija NHK.

Jos žiniomis, TEPCO apribojo prieigą prie taršos vietos ir artimiausių statinių, patys darbininkai, atlikę matavimus, gavo 4 milisivertų radiacijos dozę.

TEPCO mano, jog aukštą vamzdžių radioaktyvumą sąlygojo tai, kad kitą dieną po katastrofos jais buvo leidžiamas susikaupęs radioaktyvus oras iš sugadinto pirmojo energetinio bloko.  

Bendrovė-operatorė taip pat užfiksavo aukštą 4 tūkst. milisivertų radiacijos lygį vieno iš sugriautų energetinių blokų viduje ir 1 tūkst. milisivertų – išorėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius