Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 16 /14:19

Japonijos oro uoste į „Cathay Pacific“ lėktuvą atsitrenkė „Korean Air“ laineris, aukų nėra

Honkongo oro bendrovė „Cathay Pacific“ antradienį pranešė, kad į vieną jos lėktuvą Japonijos oro uoste atsitrenkė riedantis Pietų Korėjos oro linijų „Korean Air“ laineris.
Bobby Yip / REUTERS
Bobby Yip / REUTERS

Vietos žiniasklaida pranešė, kad žmonės nenukentėjo.

„Cathay Pacific“ patvirtina, kad šiandien, sausio 16 dieną, įvyko incidentas, susijęs su oro bendrovės „Cathay Pacific“ lėktuvu, stovėjusiu Saporo Naujosios Čitosės oro uoste. Į mūsų orlaivį, kuris tuo metu stovėjo, o jame nebuvo nei keleivių, nei įgulos, atsitrenkė pro šalį riedantis „Korean Air A330“ orlaivis“, – sakoma oro oro bendrovės „Cathay Pacific“ pareiškime.

Oro bendrovė „Korean Air“ taip pat patvirtino, kad jos lėktuve, kuriame buvo 289 žmonės, sužeistųjų nebuvo. 

„Korean Air“ orlaivis susidūrė su „Cathay Pacific“ orlaiviu, Saporo Naujosios Čitosės oro uoste atliekant stūmimo procedūrą, kai trečiosios šalies antžeminių paslaugų tiekėjų transporto priemonė paslydo dėl gausaus sniego. Sužeistųjų nebuvo, o oro bendrovė bendradarbiauja su visomis atitinkamomis institucijomis“, – sakė oro vežėjas.

Priešgaisrinės tarnybos atstovas teigė, kad atviros ugnies ar degalų nuotėkio neaptikta, pranešė naujienų agentūra „Kyodo News“.

Daugiau informacijos iš karto nebuvo pateikta.

Visgi Honkonge įsikūrusi kompanija „Cathay Pacific“ pranešė, kad „skrydis CX583 iš Saporo į Honkongą nebus vykdomas pagal tvarkaraštį“.

Oro uosto operatorius pranešimą apie dviejų keleivinių lėktuvų kontaktą gavo apie 17 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pranešė Japonijos visuomeninis transliuotojas NHK.

Pastarosiomis dienomis Hokaidą užklupo šaltasis frontas, keliuose miestuose paskelbti perspėjimai dėl gausaus sniego.

Remiantis pranešimais, antradienį dėl gausaus sniego buvo atšaukti 46 skrydžiai.

Incidentas įvyko praėjus dviem savaitėms po beveik katastrofiško susidūrimo Tokijo Hanedos oro uoste, kai besileidžiantis „Japan Airlines“ lėktuvas susidūrė su mažesniu pakrančių apsaugos lėktuvu. 

Visi 379 keleiviniame orlaivyje buvę žmonės buvo evakuoti, tačiau penki iš šešių pakrančių apsaugos lėktuve buvusių žmonių žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius