-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos parlamentą apjuosė protestuotojų prieš atominę energetiką „gyvoji grandinė“

Tūkstančiai demonstrantų, laikančių žvakes ir žibintuvėlius, sekmadienį susikibo į „gyvąją grandinę“ aplink Japonijos parlamentą, protestuodami prieš atominę energetiką po pernai ištikusios Fukušimos branduolinės krizės.
Protestas Japonijoje
Protestas Japonijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Protestuotojai, dalis kurių buvo su dujokaukėmis ir baltais apsauginiais kostiumais, apsupo parlamento pastatą Tokijuje, demonstruodami visuomenės nepasitenkinimą neseniai priimtu sprendimu vėl įjungti sustabdytus atominius reaktorius.

Pasak akciją stebėjusių AFP žurnalistų, eitynėse dalyvavo apie 10 tūkst. demonstrantų.

Protestuotojai kaip būgnus mušdami geltonas statines su radiacijos pavojaus simboliais anksčiau ėjo Tokijo gatvėmis, skanduodami „Mums nereikia atominės energetikos“ ir „Sustabdykite branduolines jėgaines“.

„Po Fukušimos katastrofos manau, kad vyriausybė ir suinteresuoti pramonininkai mums meluoja apie branduolinės energetikos saugumą“, – sakė 46 metų protestuotoja Miho Igarashi, dirbanti architekte Ibarakio prefektūroje, esančioje į pietus nuo Fukušimos.

„Turime pakelti savo balsus prieš“ atominės energetikos pavojus, pareiškė ji AFP.

Ši akcija žymi naujausią protestų bangą Japonijoje, kurioje nepritarimas atominei energetikai didėjo nuo birželio, kai premjeras Yoshihiko Noda nurodė vėl įjungti du reaktorius.

Y.Noda teisino savo sprendimą, aiškindamas, kad Japonijai gresia energijos stygius, kai po Fukušimos katastrofos buvo išjungti visi 50 atominių reaktorių, gamindavusių trečdalį visos šalyje suvartojamos energijos.

Kas savaitę organizuojamose demonstracijose prie premjero rezidencijos pritraukdavo dešimtis tūkstančių žmonių; anksčiau šį mėnesį vakarų Tokijuje vykusiame mitinge, pasak organizatorių, buvo susirinkę apie 170 tūkst. protestuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius