Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos policija surengė reidą Tokijo olimpinių žaidynių valdybos nario namuose

78 metų Haruyuki Takahashi įtariamas gavęs šimtus tūkstančių JAV dolerių iš prabangiais verslo kostiumais prekiaujančios bendrovės „Aoki Holdings Inc.“, kuri buvo praeitais metais įvykusio didžiulio renginio, atidėto dėl koronaviruso pandemijos, „oficiali partnerė“.
Vaivorykštė virš Tokijo
Vaivorykštė virš Tokijo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tokijas Olimpiada

Japonijos policija antradienį surengė reidą 2020 metų Tokijo vasaros olimpinių žaidynių vieno valdybos nario namuose, įtarus, kad jis gavo pinigų iš renginio rėmėjo, su kuriuo buvo pasirašęs konsultavimo sutartį, pranešė vietos žiniasklaida.

Kaip praneša naujienų agentūra „Kyodo“, tai gali būti laikoma kyšio paėmimu, nes H.Takahashi pareigos atitiko valstybės tarnautojo statusą, ir jam nebuvo leidžiama priimti pinigų ar dovanų, susijusių su šiuo darbu.

Tokijo prokuratūra naujienų agentūrai AFP sakė negalinti komentuoti konkrečių bylų.

Manoma, kad H.Takahashi vadovaujama konsultavimo sporto klausimais firma gavo pinigų iš „Aoki“ už 2017 metais pasirašytą sutartį, nurodo vietos žiniasklaida.

2018 metų spalį „Aoki“ tapo Tokijo olimpinių žaidynių rėmėja ir įgijo teisę naudoti renginio logotipą bei prekiautis oficialiai licencijuotais produktais.

Praeitą savaitę H.Takahashi laikraščiui „Yomiuri Shimbun“ sakė, kad minėti pinigai jo bendrovei buvo sumokėti už konsultavimą.

„Nebuvo jokio interesų konflikto, susijusio su mano kaip organizacinio komiteto nario valdybos nario pareigomis“, – dienraštis citavo H.Takahashi.

„Aoki“ praeitą savaitę paskelbė pareiškimą, kad pranešimų apie mokėjimus nekomentuos.

H.Takahashi, anksčiau vadovavęs didžiausiai Japonijoje reklamos agentūrai „Dentsu“, dirbo Tokijo olimpinių žaidynių valdyboje nuo 2014 metų birželio.

Žaidynių organizacinis komitetas buvo panaikintas praeitą mėnesį.

Buvusi olimpiados prezidentė Seiko Hashimoto antradienį žurnalistams sakė „visokeriopai bendradarbiausianti“ su tyrėjais, jei bus to paprašyta.

„Labai nuvilia, kai po visko į dienos šviesą iškyla tokių reikalų kaip šis, – pažymėjo ji. – Turime veikti, kad nesuteptume to, kas buvo pasiekta net ir per pandemiją.“

Ši byla nėra pirmoji, per kurią buvo iškeltas klausimas dėl galimų pažeidimų per žaidynes.

Prancūzijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl įtariamos korupcijos, susijusios su Tokijo 2016 metais laimėtu konkursu olimpinėms žaidynėms organizuoti.

Buvęs Japonijos olimpinio komiteto vadovas Tsunekazu Takeda 2019 metais atsistatydino, prancūzų tyrėjams aiškinanti jo ryšius su mokėjimais, atliktais prieš Tokijui laimint teisę organizuoti olimpiadą.

Prancūzų tyrėjų dėmesio centre atsidūrę mokėjimai Singapūre įsikūrusiai bendrovei „Black Tidings“, siejamai su susikompromitavusio Tarptautinio olimpinio komiteto nario Lamine'o Diacko (Lamino Diako) sūnumi.

Tokijo olimpinės žaidynės prasidėjo pernai liepos 23-iąją, po beprecedenčio sprendimo metams atidėti šį renginį dėl koronaviruso pandemijos.

Žaidynės vyko daugiausiai tuščiuose stadionuose, nes dėl Japonijoje stiprėjusio COVID-19 protrūkio žiūrovams buvo uždrausta dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius