-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos prekybos ministras atsistatydino dėl savo nevykusio komentaro apie Fukušimos branduolinę tragediją

Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras šeštadienį atsistatydino, kilus pasipiktinimui dėl jo komentarų apie radioaktyviąją taršą avarijos ištiktos Fukušimos atominės jėgainės apylinkėse, pranešė žiniasklaida.
Yoshio Hachiro
Yoshio Hachiro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Yoshio Hachiro, vos prieš savaitę pradėjęs dirbti naujojo premjero Yoshihiko Nodos vyriausybėje, išprovokavo piktos kritikos bangą, kai Fukušimos apylinkes pavadino mirties miestu.

Kaip praneša naujienų agentūra „Kyodo News“, Y.Noda priėmė Y.Hachiro pareiškimą apie atsistatydinimą, Japonijai ruošiantis paminėti šešių mėnesių sukaktį po kovo 11 dieną smogusio stipraus žemės drebėjimo ir cunamio, nusinešusių apie 20 tūkst. žmonių gyvybių, taip pat sukėlusių branduolinę krizę Fukušimoje.

Liudininkai taip pat pasakojo, kad po vizito šios atominės jėgainės apylinkėse Y.Hachiro padarė judesį tartum ketintų savo striuke paliesti vieną žurnalistą, sakydamas: „Aš jus užkrėsiu radiacija“.

Y.Hachiro komentarus ir mėginimą pajuokauti apie spinduliuotę daugelis laiko netaktiškais, o opozicijos partijos nedelsiant pareikalavo, kad Y.Noda šį ministrą pašalintų iš pareigų.

„Jeigu galvotumėte apie Fukušimos apylinkių gyventojų jausmus, tikriausiai taip nesielgtumėte“, – sakė pagrindinės opozicijos Liberalų demokratų partijos įtakingas narys Shigeru Ishiba.

Komentaras apie „mirties miestą“ laikomas itin įžeidžiamu, nes vyriausybė negali tiksliai pasakyti iš Fukušimos elektrinės apylinkių evakuotiems gyventojams, kada jie gali tikėtis grįžti į savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius