-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos premjeras perspėjo Pietų Korėjos prezidentą nepasitikėti „šypsenų diplomatija“

Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe penktadienį perspėjo Pietų Korėjos prezidentą Moon Jae-iną neužkibti ant Šiaurės Korėjos „šypsenų diplomatijos“ kabliuko per žiemos olimpines žaidynes ir priminė, kad Pchenjanas yra pasiryžęs tęsti branduolinių ginklų ir raketų programą net ir derėdamasis su Seulu.
Shinzo Abe (kairėje) ir Moon Jae-inas
Shinzo Abe (kairėje) ir Moon Jae-inas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjos prezidentas Sh.Abei atsakė, kad abiejų Korėjų derybos nesutrukdys tarptautinės bendruomenės pastangoms pažaboti Šiaurės Korėjos branduolinę programą.

Moon Jae-inas ir Sh.Abe buvo susitikę penktadienį, kelios valandos prieš Pjongčango olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Pasak Moon Jae-ino, Korėjos pusiasalio valstybių santykių gerinimas gali būti žingsnis, padėsiantis rasti išeitį iš aklavietės, susidariusios dėl Pchenjano branduolinio ginklavimosi ambicijų.

Šias olimpines žaidynes Moon Jae-inas laiko puikia proga atnaujinti ryšius su Šiaurės Korėja po ilgą laiką trukusios diplomatinės įtampos.

Dialogo su Pchenjanu atnaujinimas yra vienas pagrindinių Moon Jae-ino politikos siekių. Pasak Pietų Korėjos lyderio, Seulas turi užimti vadovaujančią poziciją, tarptautinei bendruomenei siekiant pažaboti Šiaurės Korėjos branduolinę grėsmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius