-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos premjeras sako norintis susitikti su Šiaurės Korėjos vadovu

Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida antradienį atnaujino savo pasiūlymą susitikti su nuo pasaulio atsiskyrusiu Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu augant įtampai dėl Pchenjano branduolinės programos.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kreipdamasis į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją F.Kishida sakė, kad Japonija tebesilaiko diplomatijos kurso, kurį prieš du dešimtmečius per savo istorinį vizitą į Pchenjaną pradėjo tuometinis ministras pirmininkas Junichiro Koizumi.

„Japonija yra pasirengusi užmegzti dialogą abiem šalims rūpimais klausimais“, – sakė F.Kishida.

„Esu pasiryžęs susitikti su pirmininku Kim Jong Unu be jokių sąlygų ir nepraleisiu progos imtis veiksmų su visišku atsidavimu“, – sakė jis.

Kim Jong Unas tris kartus susitiko su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu sušvelnindamas įtampą, tačiau taip ir nebuvo pasiekta jokio galutinio sprendimo dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos.

Japonija yra artima JAV sąjungininkė, tačiau Tokijuje kai kas nerimavo dėl ryšių su Šiaurės Korėja – nesutaikoma prieše, kuri 7-e ir 8-e dešimtmetyje grobė Japonijos piliečius, kad apmokytų savo šnipus.

Šiaurės Korėja neseniai priėmė įstatymą, kuriuo paskelbė esanti pasirengusi vykdyti prevencinius branduolinius smūgius, todėl susirūpinimą kelia tai, kad ši nuskurdusi valstybė netrukus gali atnaujinti ginkluotės bandymus.

JAV prezidento Joe Bideno administracija išreiškė pasirengimą darbinio lygio diplomatijai su Šiaurės Korėja, tačiau iš jos nesulaukė didelio susidomėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius