Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos vyriausybė preliminariai pritarė suvaržymų dėl COVID-19 griežtinimui

Japonijos vyriausybė penktadienį pritarė įstatymų projektams, kuriais siekiama sugriežtinti suvaržymus dėl COVID-19 pandemijos, be kita ko, pirmąkart nuo protrūkio pradžios numatant baudas ir laisvės atėmimo bausmes taisyklių pažeidėjams.
Tokijas
Tokijas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liekant vos pusmečiui iki Tokijo olimpinių žaidynių, atidėtų dėl pandemijos, pradžios, sostinėje ir kituose regionuose šiuo metu galioja nepaprastoji padėtis, paskelbta siekiant sulėtinti rekordinius užsikrėtimo atvejų prieaugius.

Tačiau kitaip nei daugelyje kitų šalių, įsivedusių griežtą karantiną, Japonijoje galiojančios priemonės tebuvo rekomendacinio pobūdžio. Gyventojų tik prašoma neišeiti iš namų, o raginimų sutrumpinti darbo laiką nepaisančioms įmonėms neskiriamos baudos.

Nors kai kurie stebėtojai giria negriežtą Japonijos metodą, kuriuo bandoma išlaikyti pusiausvyrą tarp epidemijos kontrolės ir jos poveikio ekonomikai, naujausios apklausos rodo, kad premjero Yoshihide Sugos kabineto populiarumo reitingai nusmuko dėl atsako į vėliausią COVID-19 bangą.

Naujieji įstatymai leistų valdžios institucijoms bausti ir net iki vienerių metų įkalinti žmones, jiems sulaukus teigiamo testo dėl koronaviruso rezultato, bet atsisakant hospitalizuotis.

Dar nepatvirtintos priemonės taip pat numato bausmes barams ir restoranams, dirbantiems iki vėlumos, nepaisant prašymo to nedaryti. Tokios įstaigos gali sulaukti iki 500 tūkst. jenų (4 tūkst. eurų) baudų.

Y.Suga pažymėjo, kad jo administracija uždegė žalią šviesą šiems teisės aktams, ir paragino įstatymų leidėjus "greitai" juos išnagrinėti ir aptarti.

Spėjama, kad parlamentas ateinančią savaitę pritars šioms iniciatyvoms. Vis tik žiniasklaida pranešė, jog opozicija mėgins pakoreguoti skyrių dėl priverstinės hospitalizacijos, nuskambėjus kritikai, kad tokia priemonė pažeistų piliečių laisves.

Nepaisant pastarojo meto protrūkio intensyvėjimo, Japonijoje nustatyta palyginti nedaug užsikrėtimo koronavirusu atvejų; iš jų 4 700 pasibaigė pacientų mirtimi.

Tačiau gydytojai perspėja, kad ligoninės epidemijos labiausiai paveiktuose regionuose sunkiai dorojasi – iš dalies dėl to, kad privačios klinikos gali atsisakyti priimti COVID-19 pacientus.

Minėti įstatymo projektai leistų vietos valdžios institucijoms įvardyti ir gėdinti medicinos įstaigas, nepaisančias prašymų suteikti pagalbą koronavirusu užsikrėtusiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius