Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos žiniasklaida: Šiaurės Korėjos delegacija lankosi Kinijoje

Šiaurės Korėjos delegacija pirmadienį atvyko į Pekiną, praneša Japonijos žiniasklaida.
Šiaurės Korėjos vėliava
Šiaurės Korėjos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis vizitas surengtas abiem sąjungininkėms suintensyvinus diplomatinius kontaktus artėjant svarbiam Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo susitikimui.

Japonijos transliuotojas NHK parodė reportažą, kuriame matyti, kaip Šiaurės Korėjos pareigūnai išeina iš Pekino oro uosto VIP zonos. Kiek vėliau televizija informavo, kad delegacija atvyko į vyriausybinius svečių namus „Diaoyutai“.

NHK nenurodė, kokie pareigūnai sudaro delegaciją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Xi Jinpingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas ir Xi Jinpingas

Prieš savaitę Kim Jong Unas buvo atvykęs antrojo per mažiau nei mėnesį vizito į Kiniją, kurio metu vėl susitiko su prezidentu Xi Jinpingu.

Šis Šiaurės Korėjos lyderio vizitas į Daliano miestą surengtas šalims sėkmingai tęsiant pastangas pagerinti santykius.

Pchenjano ir Pekino santykiai smarkiai pašlijo pernai, kai Kinija – vienintelė Šiaurės Korėjos diplomatinė sąjungininkė ir jos ekonominė geradarė – parėmė virtinę Jungtinių Tautų sankcijų Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinės ir raketų programų.

Tačiau dabar Pekinas stengiasi nelikti nuošaly vykstant intensyviam diplomatiniam procesui, sudariusiam sąlygas balandį surengti susitikimą tarp Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino ir sutarti dėl birželio 12 dieną Singapūre įvyksiančių istorinių Šiaurės Korėjos lyderio ir D.Trumpo derybų.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas

Ekspertai sako, kad Kim Jong Unas artėjant susitikimui su D.Trumpu taip pat suinteresuotas palaikyti gerus santykius su pagrindine šalies rėmėja, kad užsitikrintų jos paramą.

Kovą surengtas Kim Jong Uno vizitas į Kiniją buvo jo pirmoji oficiali užsienio kelionė nuo 2011 metų, kai jis perėmė valdžią. Jis taip pat pakvietė Xi Jinpingą atvykti vizito į Šiaurės Korėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius