Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonų ministras: dešimtims iš karantinuoto laivo paleistų žmonių pasireiškė simptomai

Dešimtims keleivių, išleistų iš Japonijoje dėl naujojo koronaviruso karantinuoto kruizinio laivo, pasireiškė tokie simptomai kaip karščiavimas, todėl šių žmonių bus paprašyta išsitirti, trečiadienį paskelbė japonų sveikatos apsaugos ministras. Vyriausybė susisiekė su 813 buvusių laivo „Diamond Princess“ keleivių. Praėjusią savaitę iš laivo buvo išleista maždaug 970 žmonių, kurių testų dėl užsikrėtimo virusu rezultatai buvo neigiami, bet vėliau keliems iš jų naujasis virusas vis dėlto buvo diagnozuotas.
Karantinuotas „Diamond Princess“ laivas
Karantinuotas „Diamond Princess“ laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministerija nustatė, kad „45 žmonėms pasireiškė tam tikri simptomai“, parlamentui sakė sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato.

„Visų jų paprašėme susitikti su gydytoju ir atlikti tyrimus“, – nurodė K.Kato.

Japonijai daromas vis didesnis spaudimas dėl jos reakcijos į krizę laive „Diamond Princess“, ypač paaiškėjus, kad kai kuriems po neigiamų testų atsakymų išleistiems keleiviams vėliau buvo diagnozuotas virusas.

Po 14 dienų karantino iš laisvo išleistų žmonių buvo paprašyta neiti iš namų, bet oficialių jų judėjimo suvaržymo priemonių nebuvo imtasi.

Trečiadienį Japonijoje yra mažiausiai du buvę keleiviai, kuriems patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, nors ankstesnių tyrimų rezultatai buvo neigiami.

Kai kuriems keleiviams užsieniečiams, grįžusiems į Australiją ir Honkongą, taip pat buvo diagnozuotas virusas, nors, pasak jų, ankstesni tyrimai užsikrėtimo neparodė.

Opozicijos parlamentarai kaltino vyriausybę dėl to, kad ji netaikė naujo 14 dienų karantino keleiviams palikus laivą.

Šalys, kurios parsigabeno savo piliečius, taikė jiems naują izoliavimo periodą. Iš to galima spręsti, kad, jų nuomone, karantinas kruiziniame laive nebuvo tinkamai vykdomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius