-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau nustatytos dviejų JAV jūrų pėstininkų, besišlapinusių ant talibų lavonų, tapatybės

Dviejų iš keturių amerikiečių jūrų pėstininkų, prieš įjungtą kamerą besišlapinusių ant nukautų afganų lavonų, tapatybės nustatytos. Apie tai naujienų agentūrai „Reuters“ atskleidė neįvardintu panoręs likti jūrų pėstininkų korpuso atstovas.
Amerikiečių jūrų pėstininkai šlapinasi ant Talibano kovotojų lavonų
Amerikiečių jūrų pėstininkai šlapinasi ant Talibano kovotojų lavonų / Kadras iš vaizdo įrašo

Šaltinio teigimu, šie kariai vis dar yra Šiaurės Karolinoje, Kemp Ležene, dislokuotos antrosios jūrų pėstininkų divizijos trečiojo bataliono sudėtyje. Šio padalinio kariai buvo dislokuoti Afganistano pietuose esančioje Helmando provincijoje nuo 2011 metų kovo iki rugsėjo.

Šaltinis patvirtino, kad jūrų pėstininkų pajėgų vadovybė neabejoja vaizdo įrašo autentiškumu. Kaip pranešta anksčiau, jame užfiksuota, kaip keturi JAV jūrų pėstininkų uniformomis apsirengę vyrai šlapinasi ant užmuštų Talibano kovotojų kūnų. Vaizdo įrašas internete buvo paviešintas šių metų sausio 11 dieną, tačiau kada jis buvo nufilmuotas, kol kas nenustatyta.

JAV karių elgesys sukėlė pasipiktinimą ir sulaukė pasmerkimo ne tik islamiškame pasaulyje, bet ir tarp pačių JAV kariškių. JAV gynybos sekretorius Leonas Panetta pažadėjo „visu griežtumu“ nubausti lavonus išniekinusius pėstininkus. Afganistano prezidentas Hamidas Karzai amerikiečių karių poelgį pavadino nežmonišku. Tuo tarpu oficialus Talibano atstovas pareiškė, kad paviešintas įrašas neturės įtakos deryboms dėl apsikeitimo belaisviais, nes šis apsikeitimas – ne politinis procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius