Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Arbatėlės judėjimo vėliavnešė Palin teigia galinti įveikti Obamą per prezidento rinkimus 2012 metais

JAV konservatyvaus Arbatėlės judėjimo vėliavnešė Sarah Palin trečiadienį pareiškė galinti įveikti prezidentą Baracką Obamą kovoje dėl Baltųjų rūmų šeimininko posto.
Sarah Palin
Sarah Palin / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gausėjant spėlionėms, jog ji kels savo kandidatūrą per šalies vadovo rinkimus 2012 metais, buvusi Aliaskos gubernatorė sakė televizijai „ABC News“ kad ji rimtai svarsto siekti tapti Respublikonų partijos kandidate per ateinančius prezidento rinkimus.

„Dabar žvelgiu, kaip klostosi padėtis ir... ketinu išsiaiškinti, ar tai būtų gerai mano šaliai, diskursui, mano šeimai – ar tai būtų gerai“, – S.Palin sakė ištraukose iš interviu, kuris visas bus transliuojamas gruodžio 9 dieną.

Paklausta, ar galėtų įveikti rinkimuose B.Obamą, politikė, kuri 2008 metais buvo respublikonų kandidatė į viceprezidento postą, atsakė: „Tikiu, kad taip.“

S.Palin, savo kadencijos viduryje atsistatydinusi iš Aliaskos gubernatorės posto, anksčiau buvo užsiminusi, kad gali siekti užimti Baltuosius rūmus, tačiau oficialiai nėra pareiškusi, kad kandidatuos.

Net jeigu S.Palin laimėtų respublikonų pirminius rinkimus, pagrindinėje kovoje jai būtų sunku tikėtis pergalės, nes ši politikė nėra itin populiari savo šalyje.

Be to, per ankstesnę respublikonams nesėkmingą JAV prezidento rinkimų kampaniją, kai S.Palin buvo senatoriaus Johno McCaino partnerė, buvo pripažinta, kad jai stinga patirties užsienio politikoje.

Dabar S.Palin yra itin populiari tarp Amerikos konservatorių, o populiarumo jai dar gali pridėti asmeninis realybės šou, kuris bus pradėtas rodyti sekmadienį.

Šioje laidoje bus rodoma, kaip S.Palin šeima žvejoja, plaukioja baidarėmis, stebi lokius ir ilsisi savo gimtajame Aliaskos miestelyje Vasiloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius