Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV atšauks 300 mln. dolerių pagalbą Pakistanui

JAV kariškiai planuoja atšaukti 300 mln. dolerių (257,5 mln. eurų) pagalbą Pakistanui, nes trūksta jo „ryžtingų veiksmų“ remiant Amerikos strategiją regione, šeštadienį pranešė Pentagonas.
Pentagonas
Pentagonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gynybos departamentas siekė sumažinti pagalbą 300 mln. dolerių, elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP rašė Pentagono atstovas pulkininkas leitenantas Kone'as Faulkneris.

JAV spaudė Pakistaną naikinti saugius kovotojų prieglobsčius jo teritorijoje ir metų pradžioje paskelbė įšaldantis pagalbą, kuri, pasak vieno pareigūno, galėtų būti verta kone 2 mlrd. dolerių (1,72 mlrd. eurų).

„Toliau spaudžiame Pakistaną nesirenkant taikytis į visas teroristines grupes“, – nurodė K. Faulkneris. Jis pridūrė, kad naujausiam pagalbos sumažinimui dar turi pritarti Kongresas.

Pranešimas pasirodė kelios dienos prieš numatomą JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo vizitą Islamabade, kur jis turi susitikti su naujuoju premjeru Imranu Khanu.

Pakistanas vykdė įnirtingas kampanijas prieš vietines kovotojų grupuotes ir sako, kad ilgame savo kare su ekstremizmu prarado tūkstančius gyvybių ir išleido milijardus dolerių.

Tačiau JAV pareigūnai kaltina Islamabadą ignoruojant grupuotes, iš saugių prieglobsčių Pakistane rengiančias atakas Afganistane, ar net bendradarbiaujant su jomis.

Baltieji rūmai mano, kad Pakistano žvalgyba ir karinės institucijos seniai padeda finansuoti ir ginkluoti Talibaną. Teigiama, kad tai daroma dėl ideologinių priežasčių ir, taip pat, siekiant atsverti didėjančią Indijos įtaką Afganistane.

JAV taip pat mano, kad griežtos Pakistano priemonės galėtų būti lemiamos karo Afganistane baigčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius