-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Atstovų Rūmai nubalsavo išplėsti sankcijas Šiaurės Korėjai

JAV Atstovų Rūmai ketvirtadienį didžiule persvara nubalsavo, kad būtų išplėstos sankcijos Šiaurės Korėjai, įskaitant pastangas nutraukti režimo tarptautinio finansavimo šaltinius.
Šiaurės Korėjos raketos
Šiaurės Korėjos raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Už tokį įstatymo projektą balsavo 419 Atstovų Rūmų narių, prieš jį – vienas. Dabar įstatymo projektas keliauja į Senatą.

Vakarų ir uždaros Šiaurės Korėjos tarpusavio retorika pastarosiomis savaitėmis smarkiai suintensyvėjo, Pchenjanas pagrasino įvykdyti šeštą branduolinį bandymą, toks žingsnis dar labiau pakurstytų įtampą.

„Realioms grėsmėms reikia realių reakcijų, – sakė Atstovų Rūmų užsienio reikalų komiteto pirmininkas Edas Royce'as. – Šiuo įstatymu administracijai suteikiamas galingas įrankis nutraukti Šiaurės Korėjos finansavimą vaikantis tuos, kas turi reikalų su šiuo režimu.“

Įstatymo projekte numatomas draudimas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas Pchenjano atžvilgiu pažeidžiantiems Šiaurės Korėjos ir kitų šalių laivams plaukioti JAV vandenyse ir švartuotis JAV uostuose.

Siekiant panaikinti Pchenjano galimybes gauti tvirtosios valiutos, numatomos sankcijos asmenims ir juridiniams asmenims, importuojantiems iš Šiaurės Korėjos anglių, geležies ir geležies rūdos daugiau negu yra nustačiusios Jungtinės Tautos arba remti režimo internetinius verslus.

„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas ir Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas ir Donaldas Trumpas

Be to, nusitaikyta į subjektus, prisidedančius eksportuojant ar naudojant prievartinį darbą Šiaurės Korėjoje. Tokiomis sąlygomis pagamintoms prekėms iš dalies buvo užkirstas kelias patekti į Jungtines Valstijas.

„Mūsų balsavimas šiandien parodo, jog Amerika panaudos visas turimas priemones, kad nutrauktų grėsmę, keliamą Šiaurės Korėjos“, – sakoma Atstovų Rūmų daugumos lyderio Kevino McCarthy pareiškime.

„Privalome didinti spaudimą režimui ir panaudoti visus svertus, kad pasiektume ilgalaikį stabilumą ir taiką“, – sakoma pareiškime.

Prezidento Donaldo Trumpo administracijos reikalaujama per 90 dienų nustatyti, ar Šiaurės Korėjos vyriausybė vėl turėtų būti vadinama terorizmą remiančia valstybe.

Pchenjanas iš šio JAV sąrašo buvo išbrauktas 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius