Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Atstovų Rūmų demokratai nori atimti iš Jaredo Kushnerio teisę dirbti su slapta informacija

Grupė JAV Atstovų Rūmų demokratų paragino federalinius pareigūnus bent laikinai atimti iš prezidento Donaldo Trumpo žento Jaredo Kushnerio teisę dirbti su slapta informacija. Šalies žvalgyba toliau vykdo platų tyrimą dėl galimų D.Trumpo patikėtinių kontaktų su Rusijos pareigūnais, skelbia „Politico“.
Jaredas Kushneris
Jaredas Kushneris / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip anksčiau rašė „The New York Times“, J.Kushneris, teikdamas prašymą suteikti jam prieigą prie slaptos informacijos, neatskleidė, kad daug kartų bendravo su kontaktais užsienyje. Nepaminėjo jis ir mažiausiai dviejų susitikimų su aukšto rango Rusijos pareigūnais.

Demokratų teigimu, specialiai slėpti duomenis apie tokius susitikimus paraiškoje yra nusikaltimas.

„J.Kushnerio atvirumo stygius, atrodo, yra platesnės tendencijos dalis. Manome, kad visuomenė nusipelnė žinoti, kokie ryšiai egzistuoja, jei egzistuoja“, – pranešė penki Atstovų Rūmų demokratai.

Šiuo bendru laišku siekiama, kad amerikiečiai ir toliau domėtųsi galimais D.Trumpo komandos narių ryšiais su Rusija, nors pastarąją savaitę šalį labiau domino JAV karinis smūgis Sirijai ir įtampa Korėjos pusiasalyje.

„The New York Times“ rašė, kad J.Kushneris savo paraiškoje gauti slaptą informaciją neužsiminė apie dešimtis susitikimų, bet ypač domina du „pamiršti“ pokalbiai – su Rusijos ambasadoriumi JAV Sergejumi Kisliaku ir Rusijos banko VEB, kuriam taikomos Amerikos sankcijos, vadovu Sergejumi Gorkovu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos banko VEB vadovas Sergejus Gorkovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos banko VEB vadovas Sergejus Gorkovas

J.Kushnerio advokatas gi tvirtina, kad apie susitikimus neužsiminta ne specialiai, ir tikina, jog D.Trumpo žentas, kuris Baltuosiuose rūmuose vaidina ne paskutinės svarbos vaidmenį, suteiks visą reikalingą informaciją Federaliniam tyrimų biurui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius