Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas P.Ryanas sako dar nesąs pasirengęs paremti D.Trumpo

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas, aukščiausio rango respublikonas Kongrese, ketvirtadienį pareiškė, kad jis dar nesąs pasirengęs paremti Donaldo Trumpo kaip partijos numanomo kandidato į prezidentus per rinkimus, kurie vyks lapkričio mėnesį.
Paulas Ryanas
Paulas Ryanas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kalbant visiškai atvirai, tai aš dar nesu to pasirengęs padaryti“, – pareiškė P.Ryanas interviu CNN, kuris tapo dar vienu įrodymu, jog konservatoriams sunku susivienyti ir paremti D.Trumpo tikėtiną dvikovą su demokratų vėliavneše Hillary Clinton.

P.Ryanas, kuris buvo išrinktas Respublikonų partijos kandidatu į viceprezidentus 2012 metais, pažymėjo, kad jis vis dėlto viliasi pajėgsiąs paremti D.Trumpą ateityje, jei Niujorko magnatas sugebės pademonstruoti lyderystę suvienijant partiją.

„Jam dar reikia šį tą nuveikti“, – sakė P.Ryanas ir pridūrė, jog D.Trumpui tenka atsakomybė pradėti gydymo procesą po nuožmios pirminių rinkimų kampanijos ir milijardieriaus į dešinę ir kairę žarstytų įžeidžiamų pastabų.

Vis dėlto P.Ryanas, kuris yra anksčiau kritikavęs D.Trumpą, griežtai pareiškė, kad nei vienas respublikonas neturėtų paremti H.Clinton, kaip tai jau pasišovė daryti kai kurie nesutaikomi D,Trumpo oponentai.

Savo ruožtu abu prezidentai Bushai – George'as H.W.Bushas ir jo sūnus George'as W.Bushas – leido suprasti, kad jie nepareikš paramos D.Trumpui 2016 metų kampanijoje, o Mittas Romney, kuris 2012 metais dalyvavo kovoje dėl Baltųjų rūmų kartu su P.Ryanu, kaip pranešama, apskritai ketina nepasirodyti liepą vyksiančiame respublikonų suvažiavime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius