Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV baiminamasi, kad religinė sekta įvykdė masinę savižudybę

Religinė sekta, kurią sudaro 13 žmonių, Jungtinėse Valstijose pradingo. Bijoma, kad jos nariai, tarp kurių yra ir keletas vaikų, įvykdė masinę savižudybę.
Kalifornijos policija
Kalifornijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Kalifornijos pareigūnai teigia dykumoje netoli Los Andželo ieškantys dingusių žmonių, skelbia „Sky News“.

Šią iš Salvadoro kilusių žmonių sektą sudaro trys seserys, kurioms 30, 32 ir 40 metų, 19-metis ir aštuoni vaikai bei paaugliai, kurių amžius – nuo 8 iki 17 metų.  Šiai sektai vadovauja 32 metų Reyna Marisol Chicas.

Kreipėsi sunerimę vyrai

Policija sunerimo, kai du vyrai kreipėsi į pareigūnus, sakydami, kad šeštadienį po pamaldų jų žmonos negrįžo namo.

„Los Angeles Times“ skelbia, jog panašu, kad šios sektos vadovės tikslas buvo įvykdyti masinę savižudybę.

„Jų laiškuose rašoma, kad netrukus jie visi susitiks Jėzų ir savo mirusius giminaičius. Rasta daug laiškų, kuriuose atsisveikinama su artimaisiais“, – skelbia žiniasklaida.

Tiesa, policijos pareigūnai teigia, kad kol kas negalima vienareikšmiškai vertinti šių laiškų – juose nėra tiksliai užsimenama apie savižudybę, tačiau kalbama apie „pasaulio pabaigą“. Jie taip pat citavo vienos iš dingusios moters vyrą, kuris teigė, jog jo žmonai „buvo išplautos smegenys“. Dingę žmonės paliko visus savo daiktus, mobiliuosius telefonus.

Pareigūnai teigia, kad dės visas pastangas siekdami rasti dingusius žmones.

Kaimynai netiki

Apie šios sektos lyderę skelbiamos prieštaringos nuomonės. Nors vieni žmonės teigia, kad ji galėjo įtikinti sekėjus įvykdyti savižudybę, jos kaimynai tvirtina, jog tai sunkiai tikėtina. Moterį jie apibūdina kaip paprastą, nuolat besirūpinančią savo vaikais.

Į religiją ji pasinėrė išsiskyrusi su vyru. Su sekėjais ji susipažino bažnyčioje ir nusprendė suformuoti atskirą grupelę. Grupelė laikėsi tradicinės ir netradicinės praktikos.

Prieš pusę metų grupelė ketino pasitraukti į kalnus, tikėdama, kad įvyks didžiulis žemės drebėjimas. Tačiau viena sekėja įspėjo apie tokius ketinimus vieną iš savo šeimos narių ir šis planas nepavyko. Vėliau ši „nepatikima“ sektos narė buvo pašalinta iš grupelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius