-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV baltasis nacionalistas pripažins savo kaltę dėl šaudynių „Walmart“ 2019 metais

Baltasis nacionalistas, kuris 2019 metais prekybos centre El Pase Teksase per rasistinį išpuolį prieš ispanakalbius nušovė 23 žmones, pripažins savo kaltę po to, kai buvo atsisakyta egzekucijos kaip galimos bausmės, antradienį parodė teismo dokumentai.
Memorialas šaudynių aukoms atminti
Memorialas šaudynių aukoms atminti / „AP“/„Scanpix“

Patrickas Crusiusas pranešė El Paso federaliniam teismui „apie savo ketinimą prisipažinti kaltu“, teigė jo advokatas neseniai pateiktame dokumente.

Planuojama, kad vasario 8 dieną 24 metų P.Crusiusas prisiims kaltę dėl federalinių kaltinimų neapykantos nusikaltimais.

Kaltinamasis apsisprendė žengti šį žingsnį po to, kai sausio 17 dieną federaliniai prokurorai pranešė teismui, kad šioje byloje nesieks mirties bausmės.

P.Crusiusas savo kaltės dėl nužudymo nepripažino atskiroje valstijos byloje, kuri buvo sustabdyta, kol bus išspręsta jam iškelta federalinė byla.

2018 metų rugpjūčio 3 dieną P.Crusiusas nuvažiavo apie 1 060 km iš Aleno, Teksaso valstijoje, į prekybos centrą „Walmart Supercenter“ El Pase, esantį pasienyje su Meksika. Jis buvo ginkluotas automatiniu šautuvu ir daugiau kaip 1 000 šovinių.

Vyras pradėjo šaudyti į prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje buvusius žmones, nužudė 23 ir sužeidė 22.

Federaliniame kaltinamajame akte teigiama, kad prieš pradėdamas išpuolį jis į internetą įkėlė dokumentą „Nepatogi tiesa“, kuriame teigė, kad jo išpuolis yra „atsakas į ispanakalbių invaziją į Teksasą“.

Jis sakė, kad „gina savo šalį nuo kultūrinio ir etninio pakeitimo“, turėdamas omenyje baltųjų viršenybės šalininkų sąvoką, pagal kurią kitos etninės grupės „pakeičia“ juos šalies populiacijoje.

P.Crusiuso išpuolis buvo penktos daugiausiai gyvybių nusinešusios masinės šaudynės JAV istorijoje.

Jos įvyko praėjus dvejiems metams po to, kai vienas šaulys nušovė 58 žmones Las Vegase vykusiame koncerte po atviru dangumi, ir trejiems metams po to, kai vyras nužudė 49 žmones LGBTQ naktiniame klube Orlande, Floridoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius