Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV banką apiplėšęs 13-metis gali būti nuteistas kalėti 21 metus

Denote'as Moore'as yra jauniausias banko apiplėšimu kaltinamas asmuo, kokį tik prisimena dauguma JAV Vidurio Vakaruose esančio Peorijos miesto gyventojų. Jam gresia už grotų praleisti nemažą gyvenimo dalį.
Kalėjimas
Kalėjimas / Photos.com

Nepilnamečių teismo teisėjas, atkreipdamas dėmesį į tai, kad nusikaltimas buvo apgalvotas iš anksto ir įvykdytas „itin agresyviai“, nurodė 13-mečio D.Moore'o bylą perduoti suaugusiųjų teismui.

Balandžio 13-osios vidurdienį D.Moore'as, atėjęs į banką, keliems kasininkams grasino neužtaisytu pistoletu.

Šis apiplėšimas sukrėtė Peoriją. Miesto šerifas Michaelas McCoy sakė, kad D.Moore'as yra jauniausias dėl banko apiplėšimo areštuotas žmogus per visą 37 metus trunkančią jo tarnybą. Nepilnamečių prokuroras sakė, kad tokio dalyko neprisimena per 19 metų trunkančią savo karjerą.

Tai, kad byla buvo nusiųsta suaugusiųjų teismui, gali reikšti kalėjimo nuo 21 iki 45 metų bausmę. Jei byla būtų likusi nepilnamečių teisme, bet koks įkalinimas būtų baigęsis D.Moore'ui sulaukus 21-ojo gimtadienio.

Minimas apiplėšimas įvyko maždaug 11 val. 35 min. vietos laiku. D.Moore'as buvo areštuotas po pusvalandžio, kai pareigūnai rado jį besislepiantį viename garaže vos už kelių kvartalų nuo banko. Jo drabužiai buvo ištepti raudonais dažais, kurie ištiško iš dažų pakelio, sprogusio pagalvės užvalkale, į kurį kasininkai buvo sudėję pinigus.

Iš pradžių D.Moore'as policijai sakė pamanęs, kad į jį buvo šauta, kai išgirdo tą pokštelėjimą ir pamatė raudonus dūmus, sklindančius nuo krūtinės. Paauglys policijai papasakojo, kad prieš mėnesį pabėgo iš namų ir vogė norėdamas prasimanyti pinigų.

Pagal Ilinojaus įstatymus nepilnametį galima teisti kaip suaugusįjį, jei jis yra vyresnis nei 13 metų ir jei teisėjas nustato, kad kaltinamojo bylos nagrinėjimas nepilnamečių teisme neatitinka visuomenės interesų. Kitą mėnesį D.Moore'ui sueis 14 metų.

Teisėjas, atsižvelgdamas į tai, kad D.Moore'ui jau buvo paskirtas bandomasis laikotarpis, kad jis nepaisė patarimų ir praleido kelis susitikimus su jį prižiūrinčiu pareigūnu, nusprendė, jog mažai tikėtina, kad jis ateityje bendradarbiaus su pareigūnais.

Kasmet Jungtinėse Valstijose kaip suaugusieji teisiami ar įkalinami maždaug 200 tūkst. nepilnamečių, nurodo organizacija „Campaign for Youth Justice“.

Vidutiniškai 7,5 tūkst. nepilnamečių įkalinami suaugusiųjų kalėjimuose. 40 valstijų leidžia nepilnamečius, kurie yra apkaltinti kaip suaugusieji, iki teismo laikyti suaugusiųjų kalėjimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius