Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV darbo grupė tirs „Hezbollah“ kovotojų „narkoterorizmą“

JAV bus kuriama darbo grupė, kuri tirs įtakingo Libano judėjimo „Hezbollah“ „narkoterorizmą“, ketvirtadienį paskelbė JAV teisingumo departamentas.
„Hezbollah“ rėmėjai Libane
„Hezbollah“ rėmėjai Libane / „Scanpix“/AP nuotr.

Toje darbo grupėje bus specialistų, dirbančių su pinigų plovimo, narkotikų platinimo, terorizmo ir organizuoto nusikalstamumo bylomis. Jie aiškinsis besiplečiančio „Hezbollah“ tinklo – Irano sąjungininko – nusikaltimus.

Pasak Teisingumo departamento atstovų, judėjimo veikla siekia net Afriką ir Centrinę bei Pietų Amerikas.

„Teisingumo departamentas padarys viską, kad panaikintų teroristinių organizacijų mūsų piliečiams keliamas grėsmes ir sustabdytų pragaištingą narkotikų krizę“, – pareiškė generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas.

„Ta komanda inicijuos baudžiamuosius procesus, kurie apribos pinigų srautą užsienio teroristinėms organizacijoms ir nutrauks žiaurias tarptautines prekybos narkotikais operacijas“, – pridūrė jis.

Toks sprendimas buvo priimtas suintensyvėjus pastangoms kovoti su augančia Irano įtaka Artimuosiuose Rytuose ir išsiplėtusiais „Hezbollah“ kariniais pajėgumais. Šis judėjimas yra viena iš dominuojančių jėgų Libano politikoje.

Vis dėlto J.Sessionsas pabrėžė, kad „Hezbollah“ finansavimo ir narkoterorizmo grupės“ (HFNT) įkūrimą lėmė ir kritika buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai, kuris esą nesugebėjo susidoroti su tarptautiniais „Hezbollah“ tinklais.

Jam prezidentaujant, kol vyko derybos dėl Irano branduolinio susitarimo, Kovos su narkotikais valdyba vykdė projektą „Cassandra“, per kurį buvo tiriami minėti tinklai.

„HFNT pradės vertinti esamų tyrimų įrodymus, tarp jų ir bylų, kilusių iš teisėsaugos iniciatyva pradėto projekto „Cassandra“, – juo siekta tirti „Hezbollah“ prekybą narkotikais ir su tuo susijusias operacijas“, – nurodė Teisingumo departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius