-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dėl puolimo Sirijoje įvedė sankcijas Turkijai

JAV iždo departamentas, reaguodamas į Ankaros puolimą Sirijos šiaurėje, pirmadienį įvedė sankcijas Turkijos gynybos ministrui ir dar dviem vyriausybės nariams.
Turkijos pajėgos pradėjo karinę operaciją kurdų kontroliuojamoje Sirijos šiaurėje
Turkijos pajėgos pradėjo karinę operaciją kurdų kontroliuojamoje Sirijos šiaurėje / „Scanpix“/AP nuotr.

Gynybos ministras Hulusi Akaras, vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu ir energetikos ministras Fatihas Donmezas buvo įtraukti į Iždo departamento asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašus. Šiuo sprendimu įšaldomas JAV esantis jų turtas, draudžiamos transakcijos su jais.

Sankcijos taip pat įvestos Turkijos Gynybos ir Energetikos ministerijoms.

„Jungtinės Valstijos laiko Turkijos vyriausybę atsakinga už turkų pajėgų greitai didėjantį smurtą, pavojaus sukėlimą nekaltiems civiliams ir regiono destabilizavimą“, – sakė iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Prezidentas Donaldas Trumpas neįprastų veiksmų prieš valstybę, kuri oficialiai yra JAV sąjungininkė, ėmėsi intensyvėjant kritikai jo atžvilgiu. Net paprastai jį palaikantys įstatymų leidėjai kaltina prezidentą apleidus Sirijos kurdus, kurie buvo pagrindinė jėga kovojant su „Islamo valstybe“ (IS).

Prezidentas sakė, kad taip pat nutraukiamos derybos dėl JAV ir Turkijos prekybos susitarimo ir vėl įvedamas 50 proc. tarifas turkiškam plienui.

„Aš visiškai pasirengęs greitai sunaikinti Turkijos ekonomiką, jei Turkijos lyderiai toliau eis šiuo pavojingu ir destruktyviu keliu“, – tviteryje parašė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius