-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dėl uigūrų teisių pažeidimų paskelbė sankcijas 11 kinų įmonių

JAV Prekybos departamentas pirmadienį paskelbė sankcijas 11 kinų įmonių už žmogaus teisių pažeidimus uigūrų mažumos atžvilgiu, atkirsdamas joms prieigą prie amerikietiškų prekių.
Uigūrai
Uigūrai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV kartu su kitomis Vakarų šalimis ir žmogaus teisių gynėjais kaltina Kiniją, kad ji šiaurės vakariniame Sindziango regione specialiose stovyklose laiko įkalinusi daugiau nei milijoną etninių uigūrų ir kitų musulmonų mažumų atstovų.

Prekybos departamentas savo pranešime nurodė, kad ėmėsi sankcijų prieš 11 įmonių, „susijusių su žmogaus teisių pažeidimais ir prievarta per Kinijos Liaudies Respublikos vykdomą represijų, masinių savavališkų sulaikymų, priverstinio darbo, priverstinio biometrinių duomenų rinkimo ir genetinės analizės kampaniją“.

Prekybos departamentas už priverstinį darbą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė devynias kinų įmones: „Changji Esquel Textile“, „Hefei Bitland Information Technology“, „Hefei Meiling“, „Hetian Haolin Hair Accessories“, „Hetian Taida Apparel“, „KTK Group“, „Nanjing Synergy Textiles“, „Nanchang O-Film Tech“ ir „Tanyuan Technology“.

„Xinjiang Silk Road“ ir „Beijing Liuhe“ sulaukė sankcijų už tai, kad „vykdė genetinę analizę, naudotą represijoms“ prieš uigūrus“, nurodė departamentas.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo anksčiau šį mėnesį Kinijos politiką uigūrų atžvilgiu pavadino „šimtmečio dėme“.

Kinija stovyklas Sindziange vadina „profesinio mokymo centrais“, kuriuose uigūrai esą mokomi mandarinų kalbos ir profesijų, kad būtų atitraukiami nuo islamo ekstremizmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius