Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dėl žemės nuošliaužos žuvo aštuoni žmonės, 18 dingę

Mažiausiai aštuoni žmonės žuvo, o dar 18 dingo, kai didžiulė žemės nuošliauža „tarsi prekinis traukinys“ užgriuvo kalno papėdėje esantį miestelį Jungtinių Valstijų šiaurės vakaruose, vėlai sekmadienį pranešė gelbėtojai.
Žemės nuošliaužos padariniai
Žemės nuošliaužos padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Purvo, akmenų ir išverstų medžių siena šeštadienį užgriuvo Oso miestelį Vašingtono valstijoje, į šiaurės rytus nuo Sietlo. Apie tris žuvusius žmones buvo pranešta netrukus, o ketvirtas kūnas buvo ištrauktas sekmadienį.

Snohomišo apygardos ugniagesių vadas Travisas Hotsas apie padidėjusį žuvusiųjų skaičių paskelbė per rajono bendruomenės susirinkimą.

„Su liūdesiu turiu informuoti jus, kad patvirtinome dar keturis mirties atvejus, – žurnalistams sakė T.Hotsas. – Tai labai didelis nusivylimas visiems įvykio vietoje dirbantiems gelbėtojams“.

Nuošliauža yra maždaug 2,4 km pločio ir kai kur 4-6 m gylio, pranešė laikraštis „The Seattle Times“.

Gelbėtojai pranešė, kad šeštadienį iš po nuolaužų girdėjo pagalbos šauksmus, bet T.Hotsas žurnalistams sakė, kad sekmadienį gelbėtojai „nematė ir negirdėjo jokių gyvybės ženklų“.

Gelbėtojai pranešė, kad šeštadienį iš po nuolaužų girdėjo pagalbos šauksmus, bet T.Hotsas žurnalistams sakė, kad sekmadienį gelbėtojai „nematė ir negirdėjo jokių gyvybės ženklų“.

Snohomišo apygardos atstovė Shari Ireton sakė: „Galime patvirtinti, jog žinome, kad 18 žmonių, kurie galėjo būti tame rajone, yra dingę“.

Tarp sužeistų žmonių yra šešių mėnesių kūdikis ir 81 metų vyras.

„Garsas buvo kaip prekinio traukinio, – Sietlo televizijai „Komo-TV“ sakė liudininkas Danas Youngas. – Vos per 35-45 sekundes viskas baigėsi“. Jo namas išliko, bet yra užlietas vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius