Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV delegacija atvyko į Mianmarą retų derybų su karine chunta

JAV aukšto rango pareigūnų delegacija antradienį atvyko į Mianmarą retų derybų su uždara šios šalies karine chunta, kurios bus aukščiausio lygio per 14 metų.
Kurtas Campbellas
Kurtas Campbellas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Baracko Obamos administracija, bandydama kalbėtis su chunta, pirmiausia, regis, siekia laisvų ir teisingų rinkimų kitais metais, nors analitikai sako, kad šis draugiškų santykių atkūrimas taip pat susijęs su geopolitika ir didėjančia Kinijos įtaka regione.

Delegacijai, kuri naujojoje Mianmaro sostinėje Neipide susitiks su chunta, vadovauja valstybės sekretorės pavaduotojas Kurtas Campbellas. Vėliau delegacija vyks į Jangoną susitikti su sulaikyta Nobelio taikos premijos laureate Aung San Suu Kyi bei jos Nacionaline lyga už demokratiją (NLD).

Mianmaro pareigūnai sakė, kad JAV delegacija, kurią sudaro K.Campbellas ir jo pavaduotojas Scotas Marcielas, dvi dienas truksiančio vizito metu tikriausiai nepamatys viešumos vengiančio chuntos lyderio Than Shwe, bet sostinėje susitiks su premjeru Thein Seinu.

Aung San Suu Kyi šalies komerciniame centre Jangone laikoma namų arešto sąlygomis. Jos laisvės suvaržymas rugpjūtį buvo pratęstas dar pusantrų metų, ir tai buvo sukėlę tarptautinę pasipiktinimo bangą.

Jungtinės Valstijos beveik nieko neskelbė prieš šį vizitą, kuris laikomas žvalgomuoju dialogu siekiant išsiaiškinti, ar įtarumu garsėjantys generolai nuoširdžiai kalba apie demokratines reformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius