-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dvi mergaitės bus teisiamos už mėginimą nužudyti klasės draugę

Viskonsino valstijos teisėjas penktadienį nutarė, kad dvi nepilnametės, kurios mėgino nudurti savo klasės draugę, mėgdžiodamos internete paplitusių siaubo istorijų personažą Slendermeną, bus teisiamos suaugusiųjų teisme, todėl joms tikriausiai grės griežtesnė bausmė.
Teismo procesas
Teismo procesas / „Scanpix“ nuotr.

Mergaitės yra kaltinamos mėginusios sąmoningai įvykdyti pirmojo laipsnio žmogžudyste, naudodamos pavojingą, ginklą, todėl pagal Viskonsino įstatymus jos turės stoti prieš suaugusiųjų, o ne nepilnamečių teismą. Jeigu jų kaltė būtų pripažinta, mergaitėms gresia iki 65 metų įkalinimas valstijos kalėjime. Tiek kaltinamosioms, tiek jų aukai Payton Leutner to incidento metu buvo 12 metų.

„Yra pakankamas pagrindas manyti, kad abi (kaltinamosios) mėgino nužudyti P.L. pavojingu ginklu“, – sakė teisėjas Michaelas Bohrenas.

Mergaičių advokatai argumentavo, kad mergaitės tikėjo turinčios nužudyti P.Leutner, kad apsaugotų savo šeimas nuo Slendermeno įniršio. Vienos iš mergaičių gynėjas Anthony Cotton penktadienį teisme sakė, jo klientei pasireiškia šizofrenija.

Per praeitą mėnesį vykusį posėdį gynyba prašė M.Bohreno pakeisti kaltinimus. Jie argumentavo, kad kaltinimai turėtų būti perkvalifikuoti kaip sąmoningas mėginimas įvykdyti antrojo laipsnio žmogžudystę, nes tos mergaitės buvo įsitikinusios, kad gali apginti save ir savo artimuosius nuo Slendermeno, jeigu užpuls P.Leutner.

Švelnesni kaltinimai leistų šias mergaites teisti nepilnamečių teisme. Skyrus laisvės atėmimo bausmę, mergaitės galėtų būti laikomos nepilnamečių pataisos namuose, kol joms sukaks 25 metai.

Tačiau M.Bohrenas atmetė gynybos argumentus dėl numanomos savigynos, pabrėždamas, kad mergaitės tikėjo, jog nužudžiusios P.Leutner galėtų tapti Slendermeno parankinėmis, pelnytų teisę gyventi jo buveinėje ir įrodytų kitiems, kad ta būtybė yra tikra. Pasak teisėjo, tokie motyvai peržengia savigynos ribas.

Mergaičių advokatai penktadienį žadėjo toliau siekti, kad byla būtų nagrinėjama nepilnamečių teisme. M.Bohrenas kitus teismo posėdžius paskyrė gegužę ir birželį.

Prokurorai teigė, kad šios mergaitės savo draugės nužudymą planavo kelis mėnesius. Gegužę jos įtikino Payton likti nakvoti vienos iš jų namuose, o kitą rytą pakvietė pasivaikščioti parke. Ten jos savo klasės draugei 19 kartų dūrė peiliu, o tuomet pabėgo, sakoma teismo dokumentuose.

Policija jas sučiupo kitą dieną miesto prieigose, kai nepilnametės stengėsi pasiekti Nikolė nacionalinį mišką Viskonsino šiaurės rytiniame pakraštyje, kur, kaip jos tikėjo, yra Slendermeno buveinė.

Parke važiavęs dviratininkas rado sužalotą P.Leutner ir iškvietę pagalbą. Gydytojai sakė tyrėjams, kad viena iš durtinių žaizdų vos nekliudė mergaitės širdies, tačiau auka išgyveno.

Slendermeno (Slender Man – „lieknas vyras“) personažas, dažniausiai vaizduojamas kaip aukšta liekna žmogaus pavidalo būtybė be aiškiai išreikštų veido bruožų ir vilkinti tamsų kostiumą, buvo išgalvotas internautų ir tapo pasakojimų, filmų ir kompiuterinių žaidimų personažu. Pasakojama, kad Slendermenas slapstosi miškuose ir puldinėja vienus likusius žmones, dažniausiai vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius