Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV evakuoja iš Venesuelos ambasados darbuotojų šeimas

JAV Valstybės departamentas ketvirtadienį nurodė ambasados Karakase darbuotojų šeimų nariams palikti Venesuelą ir suteikė leidimą darbuotojams savo nuožiūra išvykti iš tos šalies, jos politinei krizei artėjant prie pavojingo lygio.
JAV ambasada Karakase
JAV ambasada Karakase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Departamento rekomendaciniame pranešime amerikiečiai taip pat raginami susilaikyti nuo kelionių į šią Pietų Amerikos šalį dėl „neramumų visuomenėje, smurtinių nusikaltimų ir didėjančio maisto bei vaistų stygiaus“.

Į keblią padėtį patekusio Venesuelos prezidento Nicolas Maduro vyriausybė įsitraukusi į aštrią priešpriešą su opozicija, ignoruojančią vyriausybės paskelbtą draudimą surengti visuotinį streiką prieš savaitgalį vyksiančius prieštaringai vertinamos Konstitucinės asamblėjos rinkimus.

N.Maduro nurodė ateinantį sekmadienį išrinkti Konstitucinę asamblėją, turinčią perrašyti pagrindinį šalies įstatymą. Opozicija teigia, kad prezidentas tokiu būdu siekia įtvirtinti savo valdžią.

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė sankcijas 13 dabartinių ir buvusių Venesuelos aukšto rango pareigūnų, reaguodamos į N.Maduro atsisakymą atšaukti minėtą balsavimą.

Ketvirtadienį paskelbtame Valstybės departamento pranešime sakoma: „Politinė ir saugumo padėtis Venesueloje yra nenuspėjama ir gali greitai pasikeisti. Visoje šalyje išplitęs beatodairiškas smurtinis nusikalstamumas. Jis gali įsiplieksti bet kur, bet kuriuo metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius