Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV federaliniai tyrėjai pareikalavo D.Trumpo inauguracijos komiteto dokumentų

Niujorko federaliniai prokurorai pareikalavo prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos komiteto narių perduoti dokumentų, susijusių su paaukotomis lėšomis ir išlaidomis, pirmadienį pranešė JAV žiniasklaida.
Prisaikdinamas 45-asis JAV prezidentas – Donaldas Trumpas
Prisaikdinamas 45-asis JAV prezidentas – Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo Manhatano prokuratūros nurodymu reikalaujama, kad komitetas perduotų dokumentus, susijusius su aukotojais ir paaukotomis sumomis, komiteto renginių dalyviais ir paaukotų lėšų teisiniu pagrindimu, informavo televizija CNN. Pareigūnai taip pat nori išsiaiškinti, kokių nors aukų buvo gauta iš užsienio piliečių.

CNN, gavusi prokuratūros dokumento kopiją, pridūrė, kad iš šio įpareigojimo galima spręsti, jog pareigūnai aiškinasi įvairius galimus nusikaltimus, įskaitant neteisėtą susimokymą, klaidinančius pareiškimus, sukčiavimą, pinigų plovimą, įpareigojimo atskleisti informaciją pažeidimus, taip pat draudimą priimti aukojamas lėšas iš užsienio subjektų arba aukoti kito asmens vardu.

Prokurorai ypatingą dėmesį skiria bet kokiems ryšiams su vienu aukotoju – Los Andžele dirbančiu investuotoju į rizikingas sritis Imaadu Zuberi, taip pat su juo susijusia įmone „Avenue Ventures“, rašo dienraštis „The Washington Post“.

Vis dėlto kol kas neaišku, kodėl šis tyrimas susijęs būtent su D. Trumpu.

„Ką tik gavome nurodymą pateikti dokumentus. Nors šį nurodymą vis dar nagrinėjame, ketiname bendradarbiauti su tyrimu“, – JAV žiniasklaidai sakė inauguracijos komiteto atstovė.

Apie inauguracijos komiteto veiklą anksčiau teisme jau yra liudijęs jo buvęs pirmininkas Rickas Gatesas. Jis pripažino galimybę, iš komiteto buvo pavogta pinigų, pasinaudojant suklastotais dokumentais apie menamas išlaidas.

R.Gatesas sutiko sudaryti susitarimą su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, vadovaujančiu tyrimui dėl D.Trumpo rinkimų kampanijos galimo susimokymo su Rusija.

Vis dėlto kol kas neaišku, ar inauguracijos komiteto veikla tebėra nagrinėjama kaip šio tyrimo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius