-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 16 /10:22

JAV gamykloje užpuolikas nušovė penkis žmones

Ginkluotas užpuolikas penktadienį nušovė penkis žmones ir sužeidė keletą policijos pareigūnų per incidentą viename pramonės rajone Čikagos priemiestyje.
Čikagos policija
Čikagos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šaudynės prasidėjo apie 13 val. 28 min. vietos (21 val. 28 min. Lietuvos) laiku dideliame gamybos komplekse Ororos priemiestyje Ilinijaus valstijoje, maždaug už 65 km į vakarus nuo Čikagos centro.

Policija nurodė įsitraukusi į susišaudymą su įtariamuoju, laikomu šios įmonės darbuotoju. Galiausiai užpuolikas buvo nukautas; paaiškėjo, kad jis yra 45 metų Gary Martinas.

Ororos policijos vadovė Kristen Ziman sakė, kad buvo pašauti penki policininkai. Du jų išskraidinti į traumatologijos centrus Čikagoje.

„Kiti pareigūnai įvykio vietoje rado pastate nušautas aukas“, – K.Ziman sakė per spaudos konferenciją ir pridūrė, kad žuvo iš viso penki žmonės.

Policija neatskleidė informacijos apie sužeistų pareigūnų būklę ir neįvardijo aukų.

Pareigūnai sakė nežinantys, kokie buvo šių šaudynių motyvai, bet įvykio liudininkai sakė vietos žiniasklaidai, kad užpuolikas buvo nepatenkintas darbuotojas.

Pasak liudininkų, pasipylus šūviams jie užsirakino aplinkiniuose pastatuose.

Iš oro nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti dešimtys policijos, greitosios pagalbos ir gaisrinių automobilių, taip pat skydais prisidengę policininkai, įžengiantys į kompleksą.

Johnas Probstas, buvęs pastate, kai pasigirdo šaudymas, bet spėjęs pabėgti, sakė televizijos ABC vietos padaliniui atpažinęs užpuoliką – savo bendradarbį.

„Mačiau, kaip tas vyrukas bėgo praėjimais laikydamas pistoletą su sumontuotu lazeriu, – pasakojo vyras. – Buvom tiesiog išsigandę.“

Netoliese esančių remonto dirbtuvių darbuotoja Nancy Caal sakė laikraščiui „The Daily Herald“, kad kartu su trimis kitais darbuotojais išgirdo daugelio specialiųjų tarnybų automobilių sirenas, todėl „uždarė priekinius vartus ir užrakino visas duris“.

Vietos švietimo departamentas paskelbė mokyklų uždarymą, bet vėliau mokiniai buvo išleisti.

Policijos pareigūnų organizacijos „Fraternal Order of Police“ padalinys Ilinojuje pranešime sakoma, kad sužeisti policininkai „sąmoningai rizikavo gyvybėmis, kad apsaugotų bendrapiliečius, ir vos nesumokėjo aukščiausios kainos“.

Baltieji rūmai nurodė, kad prezidentas Donaldas Trumpas stebi padėtį.

„Puikus teisėsaugos Ororoje, Ilinojoje, darbas. Nuoširdi užuojauta visoms aukoms ir jų šeimoms. Amerika su jumis!“ – D.Trumpas parašė per „Twitter“.

Šis incidentas įvyko praėjus vos dienai po Floridos valstijos mieste Parklande veikiančioje Marjory Stoneman Douglas mokykloje per Valentino dieną įvykdytų šaudynių pirmųjų metinių. Ten vienas buvęs mokinys pernai nušovė 14 moksleivių ir tris darbuotojus.

Per metus nuo incidento Parklande ginkluotas smurtas Jungtinėse Valstijose nusinešė beveik 1,2 vaikų gyvybes; šalyje užregistruotos 37 masinės šaudynės, per kurias žūdavo ne mažiau kaip po keturis žmones, neskaitant užpuolikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius