Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV generalinis prokuroras apklaustas dėl D.Trumpo kampanijos ryšių su Rusija

Specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio komanda praeitą savaitę apklausė JAV generalinį prokurorą Jeffą Sessionsą dėl Rusijos kišimosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus ir galimo Donaldo Trumpo bandymo kliudyti teisingumui, Teisingumo departamento atstovas spaudai sakė „USA Today“.
Jeffas Sessionsas
Jeffas Sessionsas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Privataus advokato Charleso Cooperio lydimą J.Sessionsą praeitą savaitę keletą valandų klausinėjo R.Muellerio vadovaujami tyrėjai, teigė Teisingumo departamento atstovas spaudai Ianas Prioras.

Generalinis prokuroras – pirmasis D.Trumpo kabineto narys, apie kurio apklausą pranešta oficialiai.

Jau seniai buvo įtariama, kad R.Muellerio komanda apklaus J.Sessionsą dėl jo vaidmens praeitų metų gegužę atleidžiant Federalinių tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey ir susitikimų su Rusijos ambasadoriumi JAV Sergejumi Kisliaku 2016-ųjų rinkimų kampanijos metu.

R.Muelleris aiškinasi, ar D.Trumpas kliudė teisingumui atleisdamas J.Comey, vykdžiusį tyrimą dėl galimo prezidento sąmokslo su Rusija.

Iš pradžių Baltieji rūmai teigė, kad J.Comey buvo atleistas dėl netinkamo vadovavimo tyrimui, susijusiam su demokratų kandidatės Hillary Clinton privataus elektroninio pašto naudojimu. Vis dėlto vėliau D.Trumpas pripažino, kad FTB direktoriaus atleidimo priežastis – vadovavimas tyrimui dėl galimo jo kampanijos sąmokslo su Rusija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jameso Comey liudijimas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jameso Comey liudijimas

J.Sessionsas atsitraukė nuo Rusijos tyrimo, iš dalies dėl susitikimų su ambasadoriumi S.Kisliaku.

Jam pasitraukus ir atleidus J.Comey, tyrimo ėmėsi buvęs FTB direktorius R.Muelleris. Jo komanda derasi su D.Trumpo advokatais dėl paties prezidento liudijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius