Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV generalinis prokuroras: R.Muellerio tyrimas dėl Rusijos beveik baigtas

JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio vadovaujamas tyrimas dėl galimo Donaldo Trumpo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos komandos narių slapto susimokymo su Rusija artėja prie pabaigos, pirmadienį pareiškė generalinio prokuroro pareigas laikinai einantis Matthew Whitakeris.
Robertas Muelleris
Robertas Muelleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Muellerio biuras neteikia jokios informacijos apie pažangą atliekant didžiulį ažiotažą keliantį tyrimą, todėl šis M.Whitakerio pareiškimas yra pirmasis oficialus ženklas, kad procesas gali būti greitai užbaigtas.

„R.Muellerio tyrimas beveik baigtas“, – žurnalistams sakė generalinis prokuroras.

„Buvau nuodugniai informuojamas apie tyrimą ir nekantriai laukiu direktoriaus R.Muellerio galutinės ataskaitos“, – kalbėjo jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matthew Whitakeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matthew Whitakeris

„Viliuosi, kad gausime direktoriaus R.Muellerio ataskaitą kaip galima greičiau“, – pridūrė M.Whitakeris.

R.Muelleris pateiks savo ataskaitą M.Whitakeriui, nebent anksčiau jį pakeistų Billas Barras, kurį D.Trumpas jau pasiūlė skiri generaliniu prokuroru, tačiau jo kandidatūrai dar nėra pritaręs Senatas.

„Mane tenkina, kad (R.Muellerio ataskaitoje) padaryti sprendimai bus peržiūrėti pasitelkiant įvairias mūsų turimas priemones“, – sakė M.Whitakeris, tačiau išsamiau nekomentavo.

2017 metų gegužę generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas pavedė R.Muelleriui, buvusiam Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriui, atlikti tyrimą dėl numanomo Rusijos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

R.Muelleris buvo paskirtas specialiuoju prokuroru, kai D.Trumpas tą patį mėnesį netikėtai atleido FTB direktorių Jamesą Comey.

R.Muellero komanda jau pareiškė kaltinimus 34 asmenims. Visgi nė viename iš kaltinamųjų aktų nekalbama apie D.Trumpo prezidento rinkimų komandos slaptą susitarimą su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius