-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV generolas: dėl nepasipriešinimo žudynėms kaltas buvo ir karių homoseksualumas

JAV atsargos generolas pareiškė, kad Olandijos karinės pajėgos nesugebėjo užkirsti kelio Srebrenicos žudynėms, nes armija buvo nusilpusi – iš dalies dėl to, kad joje buvo atvirai savo homoseksualumą deklaruojančių karių, praneša „Sky News“. Olandijos gynybos ministras tai pavadino nesąmone.
Jungtinių Tautų taikdariai
Jungtinių Tautų taikdariai / „Scanpix“ nuotr.

Buvęs NATO pajėgų vadas Johnas Sheehanas tai pareiškė pasitarime, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl gėjų tarnavimo JAV armijoje. Jis teigė, kad Jungtinių Tautų taikos palaikymo pareigūnai iš Olandijos, turėję ginti Srebrenicos miestą prieš 15 metų, yra puikus prastai karui pasiruošusių karių pavyzdys.

1995 metais Serbijos respublikos armija įveikė Jungtinių Tautų taikdarius ir išžudė 8 000 musulmonų vyrų ir paauglių. „Tai buvo didžiausios žudynės Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – sakė J.Sheehanas.

J.Sheehanas teigė, kad tuo metu buvo padaryta didelė klaida, nes imtasi sąmoningų pastangų  kariuomenei socializuoti, kariuomenėje buvo atvirai deklaruojamas ir homoseksualumas.

Posėdyje dalyvavęs demokratų senatorius perklausė generolo: „Ar Olandijos valdžios atstovai sakė jums, kad tai įvyko dėl to, jog tarp jų buvo gėjų karių?“ J.Sheehanas atsakė, kad tai buvo „dalis problemos“.

Tačiau Olandijos gynybos ministras griežtai paneigė tokius generolo žodžius ir pavadino juos nesąmone. Jis teigia, kad tarp to, kas įvyko Srebrenicoje, ir karių homoseksualumo nėra jokio ryšio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius