Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis: JAV gali sumažinti armiją dar 15 proc.

JAV armija gali būti sumažinta dar 15 proc., sumažinant ir aktyvios tarnybos karių, ir rezervininkų skaičių, trečiadienį sakė gynybos sekretorius Chuckas Hagelis.
Chuckas Hagelis
Chuckas Hagelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, apžvalga parodė, kad prioritetines misijas būtų galima valdyti turint 420–450 tūkst. aktyvios tarnybos karių. Šiuo metu po sumažinimo numatoma turėti 490 tūkst. karių.

Pentagone pateikdamas reporteriams tyrimo rezultatus, Ch. Hagelis sakė, kad papildomi apkarpymai padėtų jam sutaupyti 150 mlrd. dolerių – tokiu metu, kai biudžetai yra labai griežti.

Tačiau gynybos sekretorius perspėjo, kad net su papildomu karių skaičiaus 15 proc. sumažinimu Pentagonas negalės įgyvendinti negailestingų išlaidų apkarpymų, kurie jam buvo primesti pagal vadinamąjį sekvestravimą.

Šis drakoniškas finansavimo mažinimo paketas yra Kongreso nesugebėjimo susitarti dėl biudžeto rezultatas ir privertė Gynybos departamentą išleisti atostogų tūkstančius civilių darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius