Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV gynybos sekretorius kitą savaitę Europoje aptars Rusijos atgrasymo priemones

JAV gynybos sekretorius Markas Esperis trečiadienį paskelbė, jog ateinančią savaitę vyks į Europą aptarti su Rusija susijusių problemų.
Markas Esperis
Markas Esperis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kitą savaitę Europoje ketinu aptarti jau tampančias realybe Rusijos atgrasymo priemones“, – sakė jis per spaudos konferenciją Pentagone.

Šis vizitas rengiamas anksčiau šį mėnesį baigus galioti Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutarčiai, draudusiai Vašingtonui ir Maskvai turėti nuo žemės paleidžiamų balistinių ir sparnuotųjų branduolinių ir nebranduolinių raketų, galinčių nuskrieti 500–5 500 kilometrų.

JAV pasitraukus iš šios sutarties M.Esperis pareiškė, kad dabar Vašingtonas galės intensyvinti darbą dėl antžeminių nebranduolinių raketų.

„Dabar, kai pasitraukėme, Gynybos departamentas visu pajėgumu užsiims šių antžeminių nebranduolinių raketų kūrimu, pamatuotai atsakant į Rusijos veiksmus ir plečiant ginkluotųjų pajėgų pajėgumus nebranduolinėmis raketomis“, – sakė jis anksčiau rugpjūtį.

M.Esperis gynybos sekretoriumi buvo paskirtas liepos pabaigoje. Iki paskyrimo jis yra sakęs, jog neatmeta galimybės, kad Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartis tarp JAV ir Rusijos gali būti pratęsta, tačiau mano, jog į susitarimą turėtų būti įtraukti nauji ginkluotės tipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje