Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14 /14:36

JAV gynybos sekretorius nurodė dislokuoti Turkijoje karius ir raketas „Patriot“

Jungtinės Valstijos dislokuos Turkijoje dvi raketų „Patriot“ baterijas ir 400 savo karių, kad padėtų apginti savo sąjungininkę nuo potencialios grėsmės iš kaimyninės Sirijos, penktadienį sakė amerikiečių pareigūnai.
„Patriot“ raketos paleidimas
„Patriot“ raketos paleidimas / AFP/Scanpix nuotr.

„(Gynybos) sekretorius, mums vykstant į Turkiją, pasirašė įsaką, pagal kurį Turkijoje bus dislokuota maždaug 400 JAV karių dviems raketų „Patriot“ baterijoms aptarnauti“, – žurnalistams gynybos sekretoriaus Leono Panettos lėktuve sakė Pentagono spaudos sekretorius George'as Little'as.

„Tikimės, kad jie bus dislokuoti artimiausiomis savaitėmis“, – prieš lėktuvui nutūpiant Turkijos Indžirliko oro pajėgų bazėje sakė G.Little'as.

Maskva nepritaria „Patriot“ kompleksų dislokavimui Turkijoje

Maskva pakartojo savo neigiamą požiūrį į „Patriot“ kompleksų, taip pat ir amerikietiškų, dislokavimą Turkijoje, pabrėždama, kad toks žingsnis nepadės pastangoms politinėmis priemonėmis sureguliuoti krizę Sirijoje.

„Mes išsakėme susirūpinimą dėl tokios įvykių raidos, suprasdami, jog kaupimas papildomų, ypač tokios ginkluotės rūšių prie Turkijos sienos ir jos teritorijoje, tokia tendencija nepadeda rasti politinio sureguliavimo būdų, o, atvirkščiai, suteikia papildomą įtampos elementą tarp kaimyninių valstybių“, – sakė Aleksandras Lukaševičius, komentuodamas Pentagono sprendimą pasiųsti į Turkiją „Patriot“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius