Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 15 /20:05

JAV gynybos vadovas pranešė, kad buvo išleistas iš ligoninės

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) pirmadienį pranešė, kad buvo paleistas iš ligoninės, po to, kai iš pradžių nuslėpė savo buvimą joje nuo Baltųjų rūmų ir Kongreso.
DoD / ZUMAPRESS.com
DoD / ZUMAPRESS.com
Temos: 1 Lloydas Austinas

L. Austinas ištisas savaites neinformavo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir įstatymų leidėjų apie tai, kad jam diagnozuotas prostatos vėžys, o apie tai, kad sausio 1 dieną buvo paguldytas į ligoninę dėl gydymo komplikacijų, jiems nepranešė kelias dienas.

Nors ši situacija J. Bidenui tapo galvos skausmu, privertusiu jį gintis ir suteikusiu atspirtį respublikonų kritikai rinkiminiais metais, prezidentas nesileidžia į kalbas dėl L. Austino pasitraukimo iš pareigų.

„Esu dėkingas už puikią priežiūrą, kurią gavau Walterio Reedo (Valterio Rido) nacionaliniame karo medicinos centre, ir noriu padėkoti puikiems gydytojams bei slaugos personalui už profesionalumą ir puikią pagalbą“, – sakoma L. Austino pareiškime.

„Toliau sveikstu ir atlieku savo pareigas namuose, tačiau nekantrauju visiškai pasveikti ir kuo greičiau grįžti į Pentagoną“, – pridūrė jis.

Gruodžio 22 dieną 70-ečiui gynybos vadovui buvo atlikta nedidelė vėžio gydymo operacija, o kitą dieną jis buvo paleistas namo. Tačiau sausio 1 dieną dėl komplikacijų, įskaitant pykinimą ir stiprų skausmą, jis buvo pakartotinai paguldytas į ligoninę.

Baltieji rūmai apie Austino hospitalizaciją buvo informuoti tik sausio 4 dieną, Kongresas apie tai sužinojo tik kitą dieną, o J. Bidenas vėžio diagnozę sužinojo tik sausio 9 dieną.

Reaguodamas į tai, Baltųjų rūmų personalo vadovas Jeffas Zientsas (Džefas Zajentsas), kaip ir L. Austino personalo vadovė Kelly Magsamen (Keli Magsamen), įsakė skubiai peržiūrėti taisykles, reglamentuojančias vyresniųjų JAV pareigūnų nedarbingumą.

Pentagono nepriklausomas generalinis inspektorius taip pat paskelbė apie tyrimą, kurio tikslas –„išnagrinėti vaidmenis, procesus, procedūras, atsakomybę ir veiksmus, susijusius su gynybos sekretoriaus hospitalizacija 2023 metų gruodžio – 2024 metų sausio mėnesiais“, teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius