Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV gyventojai rengiasi dar vienai kepinančiai savaitgalio dienai

Amerikiečių laukia dar viena itin karšta savaitgalio diena: prognozuojama, kad daugelyje didžiųjų šalies miestų termometro stulpelis pakils iki 38 laipsnių Celsijaus.
Karščiai Niujorke
Karščiai Niujorke / „Scanpix“/AP nuotr.

Karščio banga yra apėmusi didžiulę teritoriją nuo Vidurio Vakarų iki Atlanto vandenyno pakrantės: šeštadienį ištverti didžiulį karštį teko beveik 150 mln. žmonių.

„Temperatūra, kurios savo mieste sulaukėme šiandien ir sulauksime rytoj, gali būti aukščiausia, kokią matėme per daugelį metų. Rimtai į tai pažiūrėkite“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Niujorko meras Billas de Blasio.

Itin karšti orai, kuriuos lemia aukšto slėgio sritis, nuo Atlanto nešanti subtropinį karštį, prognozuojami iki sekmadienio vakaro.

„Pavojingai karštos oro sąlygos numatomos ir sekmadienį. Aukšta temperatūra ir drėgmė gali greitai sukelti karščio smūgį, jeigu nebus imtasi prevencinių priemonių“, – Vašingtono ir Baltimorės rajono gyventojus perspėjo Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Žmonės raginami vartoti pakankamai skysčių, pasirūpinti sergančiais ir vyresnio amžiaus žmonėmis, be reikalo neiti į lauką ir nepalikti automobiliuose vaikų ar gyvūnų.

Karščio banga JAV jau nusinešė mažiausiai tris gyvybes.

Klimatiniai duomenys rodo, kad birželis visame pasaulyje buvo karščiausias mėnuo per stebėjimų istoriją. Karščio banga Europoje taip pat nulėmė nacionalinius rekordus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius