Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV į Gruzijoje vyksiančias pratybas nusiųs karių, tankų ir sraigtasparnių

Jungtinės Valstijos į Gruzijoje vyksiančius karinius mokymus „Noble Partner“ (Kilnus partneris) nusiųs sunkiosios karinės technikos ir per tūkstantį kariškių, antradienį paskelbė Gruzijos žiniasklaida, cituodama šalies Gynybos ministeriją.
JAV tankas „M1A2 Abrams“ Lietuvoje
JAV tankas „M1A2 Abrams“ Lietuvoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranešama, kad rugpjūčio 1-ąją prasidėsiančiose pratybose dalyvaus 1 170 JAV kairių, penki tankai „M1A2 Abrams“ ir keli vienetai kitos amerikiečių karo technikos, įskaitant šarvuotuosius transporterius „Stryker“ ir pėstininkų kovos mašinas „M2 Bradley“.

Mokymuose taip pat dalyvaus JAV karo sraigtasparnių „Apache“.

Anksčiau Gruzijos gynybos ministerija informavo, kad amerikiečių sunkioji technika bus nugabenta Juodąja jūra į Počio uostą, iš kur mašinos važiuos į netoli Tbilisio esančią Vazianio karinę bazę.

Gruzijos žiniasklaidos duomenimis, mokymuose dalyvaus apie 1,3 tūkst. gruzinų ginkluotųjų pajėgų karių bei 500 kitų šalių, tarp jų ir Lietuvos, kariškių, taip pat apytiksliai 140 kovinės technikos vienetų.

Kaip pirmadienį pareiškė Gruzijos gynybos ministras Levanas Izorija, tarptautiniai mokymai „Noble Partner“ Gruzijoje rengiami ketvirtą kartą.

Anot jo, „šiemet padaugėjo šalių ir kariškių, dalyvausiančių pratybose“.

„Tai dar kartą patvirtina, kad JAV ir kitos šalys – NATO narės ir Aljanso partnerės – vis labiau remia Gruziją“, – nurodė ministras.

L.Izorija pridūrė, jog manevrų tikslas – sustiprinti taiką ir stabilumą regione.

Anksčiau Gynybos ministerija skelbė, kad mokymuose dalyvaus per 13 tūkst. kariškių iš 13 valstybių – Gruzijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Estijos, Prancūzijos, Lietuvos, Lenkijos, Norvegijos, Turkijos, Ukrainos, Azerbaidžano ir Armėnijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius