Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Europa stiprina saugumą: Berlyne per Naujųjų metų šventę pirmą kartą bus įrengta saugumo zona moterims

Berlyno Naujųjų metų šventės prie Brandenburgo vartų organizatoriai pirmą kartą nusprendė įrengti specialią saugumo zoną moterims. Tai padaryta siekiant kiek įmanoma labiau sustiprinti saugumą ir išvengti seksualinių išpuolių prieš moteris, rašo BBC. Saugumą prieš naujametinius renginius taip pat stiprina ir kitos Europos šalys bei Niujorkas.
Brandenburgo vartai
Brandenburgo vartai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Griežtų saugumo priemonių Berlyne imtasi praėjus dvejiems metams po Vokietiją sukrėtusios Naujųjų metų šventės ketvirtame pagal dydį šalies mieste Kelne, kuomet per naujamečius renginius buvo pranešta apie didžiulį skaičių moterų užpuolimų ir apiplėšimų. Tais metais šimtai moterų pranešė, kad buvo užpultos imigrantų vyrų gaujų.

Šie įvykiai Kelne dėl didelio pabėgėlių ir migrantų skaičiaus padidino įtampą visoje Vokietijoje. 2015 metais į šalį atvyko kiek daugiau nei milijonas imigrantų, daugelis iš jų – pabėgėliai nuo smurto Sirijoje ir Irake.

Berlyno policija tikina, kad per Naujųjų metų šventę sekmadienį prie Brandenburgo vartų susirinks šimtai tūkstančių žmonių, tad saugumas bus itin sustiprintas, daugiau policininkų budės ir Kelne. Prie Brandenburgo vartų nebus galima įsinešti jokių alkoholinių gėrimų, taip pat ir didelių krepšių.

Tuo tarpu moterys, kurios renginio metu pasijus persekiojamos, galės sulaukti pagalbos specialioje saugumo zonoje Ebertstrasse gatvėje, kur dirbs Vokietijos Raudonasis Kryžius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Berlyne ruošiamasi Naujųjų metų šventei prie Brandenburgo vartų
AFP/„Scanpix“ nuotr./Berlyne ruošiamasi Naujųjų metų šventei prie Brandenburgo vartų

Miesto policija moteris ragina nebijoti kreiptis pagalbos ir pataria į renginį nesinešti jokių vertingų daiktų.

Vis dėlto saugumo zonos moterims įrengimą per didesnius viešuosius renginius sveikina ne visi. Kai kurių kritikų teigimu, šis būdas nepadės kovoti su išpuolių kaltininkais, o kitų manymu, toks būdas netgi labiau primena diskriminaciją moterų atžvilgiu.

JAV ir Europa stiprina saugumą

Baiminantis incidentų per Naujųjų metų renginius, kuomet į viešas erdves suplūs minios žmonių, policijos saugumą stiprina tiek Europos sostinės, tiek ir Niujorkas.

Romoje šventimo vietose budės 400 pareigūnų, jie jau pradeda riboti automobilių eismą ir jų statymą mieste.

Londono policija taip pat sako išmokusi saugumo pamokas, kai per praėjusius metus sostinę ne kartą sukrėtė teroristiniai išpuoliai. Miesto centre fejerverkų stebėti susirinkę žmonės bus tikrinami, renginio vietą saugos užtvarai bei policijos pareigūnai.

Saugumas griežtai stiprinamas ir Niujorko Taimso aikštėje – čia, kaip rašo nytimes.com, per Naujųjų metų šventę ant dangoraižių stogų ir pastatų viduje budės snaiperiai. Pasimokius po spalio mėnesį įvykusių šaudynių Las Vegase, per kurias žuvo 50 žmonių ir daugiau kaip 100 buvo sužeisti, saugumas bus sustiprintas ir netoliese esančiuose viešbučiuose.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Taimso aikštėje
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Taimso aikštėje

„Tiesioginių grėsmių Niujorkui, Taimso aikštei ar bet kuriam kitam JAV vyksiančiam Naujųjų metų renginiui, nėra. Tačiau dėl atsargumo, saugumas bus sustiprintas kur kas labiau nei buvo praėjusiais metais“, – sakė Niujorko policijos komisaras Jamesas P.O'Neillas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius