-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV išbandomi nepilotuojami lėktuvai, kurie savo dydžiu panėšės į paukščius ar net vabzdžius

JAV inžinieriai kuria naujos kartos nepilotuojamus lėktuvus, kurie bus panašūs į vabzdžius, rašo pirmadienį dienraštis „Daily Telegraph“.
Pentagonas
Pentagonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Straipsnyje sakoma, kad JAV Karinių oro pajėgų specialistai iš bazės Ohajo valstijoje siekia, kad mažyčiai bepiločiai skrisdami imituotų vabzdžius ir paukščius. Keletas prototipų jau sukurta ir vyksta jų bandymai.

Planuojama, kad naujos kartos nepilotuojami aparatai, skirtingai nei dabartiniai, sugebės skraidyti ir atlikti užduotis savarankiškai, be žmogaus pagalbos. Juos bus galima užprogramuoti, kad suduotų smūgį atitinkamiems objektams, ieškotų branduolinių ginklų ar net nukentėjusių nuo gamtinių kataklizmų žmonių.

„Daily Telegraph“ praneša, kad Pentagone į bepiločius dedamos didelės viltys ir norima, kad iš biudžeto būtų skiriama daugiau pinigų jų sukūrimui. Gynybos ministerija paprašė JAV Kongreso kitiems metams skirti 5 mlrd. dolerių nepilotuojamų skraidymo aparatų kūrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius