Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įspėja apie „chirurginio terorizmo“ pavojų: mirtininkai lėktuvus gali sprogdinti implantuotomis bombomis

Baltieji rūmai įspėjo kitų šalių Vyriausybes bei tarptautines aviakompanijas, kad teroristinės organizacijos artimiausiu laiku ketina pasiųsti mirtininkus su implantuotomis bombomis, rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis savo šaltiniais JAV valdžios administracijoje.
„al Qaeda“
„al Qaeda“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo leidinys, tokie teroristų planai kelia didelį susirūpinimą Jungtinėms Valstijoms, mat tokiu būdu paslėptos bombos būtų sunkiai aptinkamos oro uostuose, jų nebūtų sugebama identifikuoti ir įprastinėmis oro uostų keleivių patikros technologijomis.

Informacija apie tokį pavojų buvo gauta, sužinojus, kad „al Qaeda“ teroristai Arabijos pusiasalyje jau planuoja tokias operacijas. JAV Transporto saugumo asociacijos atstovė spaudai Lisa Farbstein paskelbė, kad oro uostuose greičiausiai bus taikomi nauji patikros būdai ir technologijos.

Tuo tarpu Niujorko plastikos chirurgas Howardas Bellinas „CBS New York“ pareiškė, kad chirurginiu būdu žmogaus kūne išties galima paslėpti bombą. Anot specialisto, moterims bombos galėtų būti implantuojamos į krūtis, vyrams – į sėdmenis ar pilvą. Sprogmenys, anot specialisto, taip pat chemikalais gali būti įšvirkščiami po oda.

Baltųjų rūmų atstovas pareiškė, kad oficialiai dar nėra paskelbta apie naujo terorizmo būdo pavojų ir tokie atvejai dar nebuvo užfiksuoti.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai paskelbiama apie tai, kad teroristai gali mėginti sprogdinti žmogaus kūne paslėptas bombas. Kovo mėnesį britų žvalgyba pareiškė, kad teroristai ruošiasi tokiu būdu įgyvendinti išpuolius lėktuvuose. Žvalgyba panešė, kad „al Qaeda“ dirbantys medikai buvo apmokyti geriausiose Didžiosios Britanijos ligoninėse ir grįžo į gimtąsias šalis ruošti mirtininkų. Tuo metu buvo skelbiama, kad įprastiniais būdais tokių bombų oro uostuose aptikti beveik neįmanoma. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius