Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 06 /15:15

JAV įspėja apie galimą pasitraukimą iš JT žmogaus teisių tarybos

JAV pareiškė svarstančios apie pasitraukimą iš Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybos. Priežastimi ambasadorė Nikki Halley įvardina šališką tarybos požiūrį į Izraelį, praneša BBC.
Nikki Haley
Nikki Haley / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV ambasadorė JT N.Haley sakė, kad JAV „atsargiai svarstė“ savo vaidmenį Žmogaus teisių taryboje. N.Halley teigimu, „sunku priimti“ faktą, kad prieš JAV sąjungininką Izraelį buvo priimtos penkios rezoliucijos, tačiau jokių veiksmų nesiimta dėl Venesuelos.

Tikimasi, kad N.Haley į tarybą kreipsis antradienį.

Kritikavo Venesuelą

AV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Nikki Haley pasmerkė „spartų žmogaus teisių padėties blogėjimą“ Venesueloje ir pareiškė, kad šalies vyriausybei reikėtų pasitraukti iš JT Žmogaus teisių tarybos, jeigu ji nesugeba spręsti šios problemos.

Ilgai lauktas N.Haley pasisakymas antradienį prasidėjusioje Žmogaus teisių tarybos trijų savaičių vasaros sesijoje užtruko maždaug keturias minutes.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Ambasadorė dar kartą išreiškė susirūpinimą dėl 47 narių organizacijos veiksmingumo, apie kurį anksčiau kalbėjo prezidento Donaldo Trumpo administracijos pareigūnai, ir pareiškė, jog Jungtinės Valstijos „atidžiai vertina šią tarybą ir mūsų dalyvavimą joje“.

N.Haley taip pat sakė, jog „būtina, kad ši taryba imtųsi spręsti savo chronišką antiizralietiško tendencingumo (problemą), jeigu ji nori likti patikima“.

Ji paragino tarybą priimti „griežčiausias įmanomas rezoliucijas dėl kritinės žmogaus teisių padėties Sirijoje, Demokratinėje Kongo Respublikoje, Eritrėjoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje, o po to užkirsti kelią tolesniems žmogaus teisių pažeidimams ir piktnaudžiavimams tose šalyse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius