Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įspėja apie griežtas pasekmes, jei Sirijoje bus panaudotas cheminis ginklas

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley dar kartą įspėjo Damasko režimą, Rusiją bei Iraną, kad jeigu Sirijoje bus panaudotas cheminis ginklas, Amerika reaguos taip pat, kaip pernai ir šių metų balandį, kai buvo smogta objektams Sirijoje.
Nikki Haley
Nikki Haley / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Mes, kaip žinoma, pasakėme sirams, rusams ir iraniečiams, kad esame dukart juos įspėję: nepanaudokite cheminio ginklo. Panaudojote jį du kartus, ir du kartus prezidentas (Donaldas) Trumpas ėmėsi veiksmų“, – sakė diplomatė televizijai „Fox News“.

„Nereikia vėl bandyti mūsų ryžto. Manau, svarstyklių lėkštė tikrai ne jų pusėje“, – pridūrė N.Haley.

2017 metais Jungtinės Valstijos smogė sparnuotosiomis raketomis „Tomahawk“ Šairato oro pajėgų bazei Chomso provincijoje. Šį smūgį JAV prezidentas įsakė surengti po cheminės atakos sukilėlių kontroliuotame Chan Šeichūno mieste Idlibo provincijoje.

Šių metų balandį JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija raketomis smogė numanomiems cheminių ginklų objektams Sirijoje. Smūgis buvo surengtas po to, kai Dumos mieste buvo įvykdyta cheminė ataka, per kurią buvo panaudoti chloras ir zarinas.

JAV ir jų sąjungininkės nuogąstauja, kad Damasko režimo pajėgos gali panaudoti cheminį ginklą per tikėtiną Idlibo provincijos - paskutinio sukilėlių bastiono šalyje – puolimą.

Rusija savo ruožtu tvirtina, kad Idlibą kontroliuojantys sukilėliai, palaikomi savo Vakarų sąjungininkų, planuoja čia surengti provokaciją panaudojant cheminį ginklą ir visą kaltę dėl to suversti Damaskui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius