-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 18 /2021 04 19

JAV įspėjo Rusiją apie pasekmes, jei Aleksejus Navalnas mirs

JAV prezidento Joe Bideno nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas sekmadienį įspėjo, kad Rusija sulauks „pasekmių“, jei mirs pataisos kolonijoje bado streiką paskelbęs Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie konkrečias priemones, kurių imsimės, svarstome įvairias galimybes. Šiuo metu neketinu apie tai viešai kalbėti, tačiau mes pranešėme, kad jei p.Navalnas mirs, bus pasekmių“, – televizijai CNN sakė jis.

Vasario mėnesį įkalintas aršiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentas kovo 31 dieną paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Kremliaus kritikui dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė skirta dėl senos bylos, kurioje politikas apkaltintas pinigų grobstymu, o bausmę jis atlieka pataisos kolonijoje Pokrovo mieste, esančiame maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos

44 metų vyro gydytojai šeštadienį įspėjo, kad jis „bet kurią akimirką“ gali patirti širdies smūgį, nes jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.

Sekmadienį prie šalių, reikalaujančių suteikti tinkamą gydymą A. Navalnui, prisijungė Prancūzija ir Vokietija.

Pasak J.Sullivano, Baltieji rūmai pasakė Kremliui, kad „tarptautinė bendruomenė laikys (Maskvą) atsakingą“ už tai, kas atsitiks A.Navalnui, kol jis bus kalinamas.

J.Bidenas šeštadienį pareiškė, kad A.Navalno padėtis yra „visiškai neteisinga“, Vis dėlto JAV prezidentas kritikuojamas, kad neiškėlė Kremliaus kritiko gydymo klausimo praėjusią savaitę per pokalbį telefonu su V.Putinu ar kad atviriau apie tai nekalba viešuose komentaruose.

J.Sullivanas sakė, kad Baltieji rūmai jau aiškiai išdėstė savo poziciją tiesiogiai Rusijai ir kad „geriausia šį klausimą spręsti privačiai ir diplomatiniais kanalais tiesiogiai su Rusijos valdžia aukščiausiu lygmeniu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius