-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įvedė naujas sankcijas karo Ukrainoje šalininkams: tarp jų – ir R.Kadyrovui

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) ketvirtadienį įvedė naujas sankcijas asmenims ir grupėms, padėjusiems Rusijai kariauti Ukrainoje, pranešė Iždo departamentas.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujosios sankcijos taikomos 22 asmenims ir dviem subjektams, kurie prisidėjo prie Maskvos tikslų Ukrainoje prieš ir po Rusijos invazijos į kaimyninę šalį vasario mėnesį, sakoma departamento pareiškime.

„Ukrainai stengiantis ginti savo laisvę, šiandien imamės veiksmų, kad dar labiau sumažintume Rusijos galimybes atkurti savo kariuomenę, patraukti atsakomybėn smurtautojus ir dar labiau finansiškai izoliuoti Vladimirą Putiną“, – sakė iždo sekretorė Janet Yellen.

Tarp tų, kuriems taikomos sankcijos, yra Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ir jo šeimos nariai.

„Ramzanas Achmatovičius Kadyrovas, Rusijos Čečėnijos Respublikos lyderis ir žiaurus karo vadas, kuris, kaip pranešama, yra susijęs su ankstesniais kankinimo ir žudymo atvejais, sutelkė čečėnus kovoti Ukrainoje. Viešai save apibūdindamas kaip Putino „pėstininką“, R.Kadyrovas buvo pakeltas į generolo leitenanto laipsnį už savo vaidmenį Rusijai toliau įsiveržiant į Ukrainą. Su R.Kadyrovu susivieniję čečėnų daliniai veikė Bučoje, kur Rusijos kariai vykdė žiaurumus ir griovė namus. R.Kadyrovas verbavo žmones Rusijos karo veiksmams per mišrių kovos menų klubus, todėl jis ir jo daliniai gali tęsti savo veiklą Ukrainoje.

Dėl artimų ryšių su Vladimiru Putinu R.Kadyrovas sukaupė nepaprastai daug turto. R.Kadyrovo ekstravagancija apima namą Jungtiniuose Arabų Emyratuose, privatų zoologijos sodą, brangius asmeninius automobilius ir prabangų pinigų fondą“, – rašoma JAV vyriausybės interneto svetainėje.

Taip pat, anot JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno, į asmenų, kuriems įvedamos sankcijos, yra ir penki žmonės, kurie prižiūrėjo šimtų tūkstančių tonų Ukrainos grūdų užgrobimą arba vagystę.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Antony Blinkenas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Antony Blinkenas

Vyriausiasis JAV diplomatas taip pat sakė, kad bus imtasi daugiau veiksmų „prieš pagrindinius Rusijos gynybos subjektus, pagrindines pažangiųjų technologijų įmones, kurios remia Rusijos gynybos pramonės bazę, ir finansinę infrastruktūrą“, taip pat prieš „Rusijos karinės žvalgybos agentūrą ir asmenis, susijusius su žmogaus teisių pažeidimais tiek Kremliaus kare prieš Ukrainą, tiek pačioje Rusijoje“.

Iždo departamentas taip pat įvedė sankcijas Ukrainoje kovojančiai sukarintai neonacių grupuotei „Task Force Rusich“, susijusiai su privačia karine bendrove „Wagner“, kontroliuojama artimo V.Putino patarėjas Jevgenijaus Prigožino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius