Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 21 /17:08

JAV iždo sekretorius: per anksti kalbėti apie sankcijas Rijadui dėl J.Khashoggi mirties

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas sekmadienį Jeruzalėje reporteriams pareiškė, kad dar pernelyg anksti kalbėti apie galimas sankcijas Saudo Arabijai dėl žurnalisto Jamalo Khashoggi mirties.
Stevenas Mnuchinas
Stevenas Mnuchinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Būtų per anksti komentuoti sankcijas ir kokius nors kitus klausimus, kol nepasistūmėsime su tyrimu ir neišsiaiškinsime to, kas įvyko“, – sakė S.Mnuchinas.

Jis patvirtino, kad dėl „netinkamo momento“ nesirengia vykti į kitą savaitę Saudo Arabijoje organizuojamą didelę investuotojų konferenciją.

Tačiau iždo sekretorius pažymėjo, kad būtina tęsti dialogą su Rijadu svarbiais klausimais, todėl vėliau jis nuvyks į Saudo Arabiją.

S.Mnuchinas paaiškino, kad su karalystės pareigūnais ketina aptarti priemones prieš teroristinių organizacijų finansavimą ir Vašingtono planus lapkričio pradžioje sugrąžinti antrą sankcijų Iranui paketą, kuris, be kitų dalykų, paveiks Irano energetikos sektorių.

Šeštadienį Saudo Arabijos valstybinė televizija pranešė, kad karalystės valdžią kritikuodavęs J.Khashoggi, pirminiais tyrimo duomenimis, žuvo per muštynes karalystės konsulate Stambule.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį pareiškė esąs nepatenkintas tuo, kaip Saudo Arabijos pareigūnai tiria šią bylą.

Be to, D.Trumpas yra užsiminęs apie galimybę įvesti sankcijas Rijadui, jei bus įrodyta Saudo Arabijos pareigūnų kaltė šioje byloje.

Įtakingas senatorius nedvejoja

Tuo metu JAV Senato Užsienio santykių komiteto pirmininkas Bobas Corkeris pareiškė, kad Saudo Arabijos karališkasis princas Mohammedas bin Salmanas dėl žurnalisto J.Khashoggi nužudymo „peržengė liniją“ ir turi už tai sumokėti.

Tenesiui atstovaujantis respublikonas B.Corkeris televizijos CNN laidai „State of the Union“ sekmadienį sakė, jog remdamasis gauta informacija mano, kad už Saudo Arabijos valdžios kritiko J.Khashoggi nužudymo stovi M.bin Salmanas.

Pasak B.Corkerio, Saudo Arabijos sosto įpėdinis „dabar peržengė liniją ir už tai turi būti bausmė bei kaina“.

B.Corkeris taip pat paragino Turkiją, kuri sako turinti J.Khashoggi nužudymo Saudo Arabijos konsulate Stabule įrašų, perduoti juos Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius