-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kalbos apie „pergalę prieš Rusiją“ kelia nerimą sąjungininkams – kas ta „pergalė“?

JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi savaitgalį viešėjo Ukrainos sostinėje – ji vadovavo antrajai iš dviejų aukšto rango JAV delegacijų, tą pačią savaitę atvykusių susitikti su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pareikšti paramą jo šalies kovai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.
Ukrainos savanoriai treniruojasi šalia Lvivo
Ukrainos savanoriai treniruojasi šalia Lvivo / „The New York Times“/Finbarr O'Reilly nuotr.

Atrodo, kad su kiekvienu vizitu – praėjusį savaitgalį Kyjive lankėsi JAV valstybės ir gynybos sekretoriai – JAV pažadas padėti Ukrainai pasiekti pergalę yra tik tvirtesnis, net jei tebėra neaišku, kaip JAV supranta pergalę.

Sekmadienį, kitą dieną po vizito Ukrainoje, N.Pelosi per spaudos konferenciją Lenkijoje kalbėjo: „Amerika lieka Ukrainos pusėje. Mes būsime su Ukraina, kol bus iškovota pergalė. Ir mes palaikome NATO“.

N.Pelosi, antroji pagal rangą JAV valdžios atstovė po prezidento Joe Bideno, yra aukščiausio rango šalies pareigūnė, apsilankiusi Kyjive nuo karo pradžios. Jos žodžiai yra svarūs ir, regis, pabrėžia platų Jungtinių Valstijų požiūrį į savo bei savo sąjungininkų tikslus šiame kare.

Jos vizitas su Kongreso delegacija įvyko po to, kai praėjusį sekmadienį Kyjive drauge lankėsi valstybės sekretorius Antony Blinkenas ir gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

Vėliau buvo kilę tam tikrų ginčų ir diskusijų dėl L.Austino pasisakymų – kai kam pasirodė, kad jis karo tikslą apibrėžė nebe kaip Ukrainos nepriklausomybės ir teritorinio suverenumo gynimą, o kaip Rusijos susilpninimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius