Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalifornijos mokyklose – pamokos apie gėjus ir lesbietes

JAV Kalifornijos valstijoje moksleiviai bus mokomi tolerancijos gėjams, lesbietėms, biseksualams ir transseksualams. Valsijos gubernatorius Jerry Brownas pasirašė įstatymą, pagal kurį į valstybinių ugdymo įstaigų programas bus įtrauktas kursas apie seksualinėms mažumoms priklausančių asmenybių vaidmenį JAV istorijoje.
Paradas Madride (Ispanija)
Gėjai parade / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros „Associated Press“ teigimu, Kalifornija tapo pirmąja valstija, kurioje į mokymo programą buvo įtrauktas kursas apie netradicinės seksualinės orientacijos asmenybes.

Bendrojo lavinimo mokyklose tokios pamokos turėtų atsirasti 2013–2014 metais. Privačioms mokykloms tai nebus privaloma, jos galės elgtis kaip tinkamos.

Šį projektą aktyviai palaikę Demokratų partijos atstovai viliasi, jog tokių pamokų  kursą išklausę paaugliai taps pakantesni savo bendraamžiams gėjams, lesbietėms, biseksualams, transseksualams. Politikai atkreipia dėmesį, kad seksualinėms mažumoms priklausantys moksleiviai ar studentai neretai patiria pašaipas iš savo klasiokų bei kursiokų.

Įstatymo projekto priešininkai, pagrinde respublikonai ir Bažnyčios atstovai, baiminasi, kad tokios pamokos esą „propaguos homoseksualumą“ ir skatins jaunus žmones keisti seksualinę orientaciją.

Šiuo metu Kalifornijos valstijos įstatymai įpareigoja bendrojo lavinimo mokyklas į mokymo programas įtraukti pamokas, kuriose vaikams būtų aiškinama apie moterų, afroamerikiečių, indėnų, meksikiečių ir azijiečių teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius