Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kariškiai identifikavo per minininko susidūrimą su prekiniu laivu žuvusius jūreivius

JAV karinės jūrų pajėgos pirmadienį nurodė identifikavusios visus septynis jūreivius, žuvusius užlietame jų eskadrinio minininko skyriuje po savaitgalį įvykusio susidūrimo su konteineriniu laivu netoli Japonijos krantų.
Minininkas „USS Fitzgerald“
JAV kariškiai identifikavo per minininko susidūrimą su prekiniu laivu žuvusius jūreivius / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo pranešimu kariškiai pirmąkart patvirtino karo laivo „USS Fitzgerald“ įgulos narių žūtį.

Po šeštadienį paryčiais įvykusio susidūrimo buvo paskelbta, kad septyni minininko įgulos nariai dingo; JAV kariškiai ir Japonijos pakrančių apsauga pradėjo didelio masto paieškų operaciją. Be to, narai apieškojo pažeistus karo korpuso skyrius.

Sekmadienį JAV pareigūnai netiesiogiai pripažino, kad nei vienas iš dingusiųjų neliko gyvas, bet atsisakė atskleisti, kiek žuvusiųjų buvo rasta, kol dar nebuvo informuotos jūreivių šeimos.

154 metrų ilgio „Fitzgerald“, priimtas į laivyną 1995 metais ir 2003 metais pasiųstas dalyvauti Irako kare, šeštadienį buvo partemptas vilkiko į savo bazę Jokosukos uoste į pietvakarius nuo Tokijo.

Karo laivynas nurodė, kad dingusius jūreivius nariai rado užlietose įgulos narių kajutėse.

Laivyno pranešimas: „Septynių jūreivių, apie kurių dingimą buvo pranešta anksčiau, palaikai buvo rasti užlietose miegamosiose kajutėse, kai narai sugebėjo patekti į tas patalpas.“

„Septynių jūreivių, apie kurių dingimą buvo pranešta anksčiau, palaikai buvo rasti užlietose miegamosiose kajutėse, kai narai sugebėjo patekti į tas patalpas“, – sakoma laivyno pranešime. Nurodoma, kad žuvusiųjų amžius – nuo 19 iki 37 metų.

Sekmadienį JAV 7-ojo laivyno vadas viceadmirolas Josephas Aucoinas sakė, kad šie įgulos nariai beveik neturėjo galimybių ištrūkti dėl „milžiniško“ kiekio vandens, priplūdusio į laivo korpusą po susidūrimo, kai minininko dešiniajame borte buvo pramušta didelė skylė.

„Tai įvyko 2 val. 20 min. ryto. Didelė įgulos dalis miegojo“, – žurnalistams sakė J.Aucoinas.

„Nežinau, kiek laiko jie turėjo reaguoti į perspėjimą“, – pridūrė jis.

Keli kiti amerikiečių laivo įgulos nariai buvo sužeisti ir išskraidinti sraigtasparniu į ligoninę. Tarp jų buvo laivo kapitonas Bryce'as Bensonas. Avarijoje dalyvavęs su Filipinų vėliava plaukiojantis 222 metrų ilgio laivas „ACX Crystal“ grįžo į Tokijo uostą aplamdyta pirmagalio kairiąja puse, bet nė vienas iš 20 jo įgulos narių nenukentėjo.

Incidento priežastis kol kas neaiški.

Laivai susidūrė už 56 jūrmylių (104 km) į pietvakarius nuo Jokosukos – intensyvios laivybos akvatorijoje tarp Tokijo ir netoliese esančio Jokohamos uosto.

Per pastaruosius penkerius metus šioje zonoje įvyko keli didelių laivų susidūrimai.

Japonijos pakrančių apsauga tiria šį incidentą ir apklausia vienai japonų bendrovei priklausančio konteinerinio laivo įgulos narius filipiniečius, bet JAV turi prioritetinę jurisdikciją tiriant nelaimingus atsitikimus, susijusius su kariškiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius