Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kariuomenė: Sirijoje nukauti du IS regioniniai lyderiai

JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos ir jas palaikantys kurdai iš Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) per šią savaitę surengtą operaciją Sirijos rytuose nukovė du regione veikusius džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) lyderius, penktadienį paskelbė amerikiečių Centrinis štabas (CENTCOM).
ISIS vėliava
ISIS vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Islamo valstybė

Ahmadas Isa Ismailas al Zawi ir Ahmadas Abd Muhammadas Hasanas al Jughayfi buvo nukauti per gegužės 17 dieną surengtą bendrą reidą prieš IS pozicijas Deir az Zoro provincijoje, rašoma CENTCOM paskelbtame pareiškime.

Remiantis juo, A.I.al Zawi, taip pat žinomas kaip Abu Ali al Baghdadi, buvo vadinamojo "Islamo valstybės" Šiaurės Bagdado regiono lyderis, „atsakingas už teroristinių IS aukščiausios vadovybės nurodymų perdavimą veikėjams Šiaurės Bagdade“.

A.Abd M.H.al Jughayfi, taip pat žinomas kaip Abu Ammaras, buvo vyresnysis IS logistikos ir tiekimo pareigūnas, „atsakingas už ginklų, savadarbių sprogstamųjų įtaisų medžiagų ir kadrų įsigijimą bei gabenimą Irake ir Sirijoje“, nurodė CENTCOM.

„Šių IS lyderių neutralizavimas užkirs kelią potencialiems išpuoliams prieš nekaltus civilius gyventojus ir mūsų saugumo partnerius, taip pat visame regione“, – teigiama pareiškime.

„Dėl nuolatinio SDF spaudimo likusi IS vadovybė rajone ir toliau nyksta“, – pridūrė CENTCOM.

Pernai kovą suirus IS „kalifatui“, džihadistai dabar gali rengti išpuolius tik didžiulėse dykumose, besidriekiančiose nuo Deir az Zoro iki centrinės Chomso provincijos.

Abu Bakras al Baghdadi, vadovavęs IS nuo 2014 metų ir laikytas pasaulio ieškomiausiu žmogumi, buvo nukautas per JAV specialiųjų pajėgų reidą Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje praėjusių metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius